Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Pannkaka + historia

Nu blev det inte helt lätt att hitta en lämplig bild. Jag tänkte inte på det förrän jag ätit upp. Inte kunde jag fotografera spisen heller, så här dagen före städpatrullen kommer. Så jag får visa dig hur det ser ut på tallriken när jag har ätit pannkaka.

Jag har fått dille på pannkaka på sistone! Har aldrig tidigare gräddat pannkaka, men jag har varit med att äta pannkakor varefter de blivit gräddade! Det hände att grädderskan inte hann med, men så körde hon bara med en stekpanna också. När jag sade till henne höja tempot så jag inte skulle få avbrott i ätandet blev hon irriterad. Förstår inte att vissa damer är så lättstötta!

En pannkaksstekpanna skall vara lätt, ha runda kanter som en köttbullsstekpanna, så man lättare får runt dem när de skall vändas.

Nu är det inte lika lätt att vända pannkakor som köttbullar tycker jag, så jag gör en stor sats smet, så det räcker till några som hamnar på golvet. Men de lägger jag i en påse till Wizzy, hon struntar fullkomligt i om de legat på golvet. Det slutade 4 – 2 till mig mot golvet, för er som har tävlingsinstinkt.

Skulle det mot förmodan inte hamna någon där, så jag gör jag crepes dagen därpå. Inget får förgås i ett fattigt hem. Nu blir det väldigt små crepes, eftersom jag tycker det är lättare att vända mindre pannkakor.

Här är mitt recept på pannkaka. Jag kör med 2 av allting, så jag kommer ihåg receptet.

2 dl. Mjöl

2 dl. mjölk

2 msk. Vaniljsocker, eller honung

2 tsk salt

 

Agneta påstår att om man har 0.5 dl vatten i smeten, blir de frasiga. Hon säger inte att man ska ha det, utan hon säger det som en upplysning. Tänk om de gjorde det i kokböckerna också! Så nästa gång jag gör pannkaka skall jag ta med 2 msk. vatten, det blir väl ungefär en halv deciliter antar jag.

 

Nu har jag bara att vänta till klockan 14.00. Då skall jag till läkarstation för att få ett läkarintyg så jag får behålla mina körkortsbehörigheter. Om de tar ifrån mig busskortet gör det inte så mycket, men för lastbil vill jag gärna ha kvar. Det drar med sig mycket det här att ha diabetes.

Historia

 

De 3 döttrarna gifte sig alla på samma dag. Eftersom mamma var lite orolig för hur deras sexliv skulle bli, fick hon dem att lova att de skulle skicka ett vykort till henne från smekmånaden med ett par ord om hur de upplevt sex inom äktenskapet.

Den första dottern skickade ett kort från Hawaii två dagar efter bröllopet.

På kortet stod endast ett ord: Nescafé.
Mamma var först lite förbryllad, men gick sedan ut i köket och hämtade burken med Nescafé.

På den stod det: Good till the last dropp.

Mamman rodnade, men var glad för sin dotters skull.

Den andra dottern skickade ett kort från Vermont en vecka efter bröllopet och på kortet stod: Benson & Hedges.

Nu visste mamma att hon skulle gå direkt och hämta sin mans cigaretter, och hon läste på Benson & Hedges-paketet: Extra Long. King Size.
Mamma blev lite generad, men självklart blev hon glad för sin dotters skull.

Den tredje dottern åkte till Karibien på sin smekmånad.
Mamma väntade en vecka, men inget kort. Ännu en vecka gick och fortfarande inget kort.

Sen efter en hel månad, så kom äntligen ett kort. Med väldigt darrig handstil stod det: British Airways.

Mamma tog fram sin senaste Harper’s Bazaar Magazine och medan hon befarade det värsta, bläddrade hon igenom sidorna. Slutligen hittade hon annonsen för British Airways.

Där stod det:
Three times a day, seven days a week, both ways…

Publicerad 15 augusti 2017 klockan 05:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 06:55