Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Nyårsafton

Dags att tänka på det nu, kan man tycka. Det struntar jag i, men det är nackdelen när man lägger in dem i förtid, som jag oftast gör.
Visste inte riktigt hur jag skulle göra nyårsafton. Travet började 20.30 här, skulle det bli fart på Kon Ao som ju är vår travrestaurang, fastän varken Ulrika eller Leif var där?
Det blev inte mitt förstaalternativ av två anledningar, den ena var att jag var full redan när jag kom från Koh Samet tidigare på dagen. Skulle träffa Kusen, som jag antagligen presenterar i något annat sammanhang. Det inte han vet om Koh Samet, det är inte värt att veta.

Jag tog mig så till fastlandet och färdigställde de travbolag som jag skulle göra.
En fördel med beachen här, är att det på båda sidor om den finns blåmarkerade körfält, avsedda för män i trikå som hellre vill cykla än att gå. Det är sedan försedd med en vit rand ut mot körbanan. Jag riktade framhjulet mot randen och åkte i 20 kilometer, eftersom jag inte var tillräckligt nykter för att framföra fordonet. Jag är inte lika noga som i Sverige med det, men här blir man inte av med körkortet efter några öl, som man ju blir i Sverige. Man får ha 0,5 promille i Thailand, men jag hade säkert något mera.

Jag ville därför inte åka ända bort till Villa Kon Ao. Åkte istället åt andra hållet, till Western restaurangen som ligger 6-800 meter från mig. Där åt jag en kyckling med cashewnötter och drog därefter vidare till John, och tänkte ta några groggar med honom. Det är förresten han som köpte mitt modulhus jag hade utanför Pattaya.
Men han skulle just gå till en vän och fira nyåret, jag blev medbjuden dit. Jag var redan full, men klämde ett par groggar till under kvällen. Nu var det inte så långt att gå hem.

Här efter beachen finns ett ställe som heter Royal Rayong. Det är två stycken halvmåne formade hus som har 24 våningar. Här bor Steve, som är en av byns jetsetare. På översta våningen har han satt ihop två lägenheter, så det blev en våning istället för lägenhet. Vilken underbar utsikt över hela byn, havet och hela härligheten. Nedan en bild på glada Steve.


Ovan en bild på bakongens bottre ände, nedan hur ser det ut från lilla balkongen

Vi satt och spekulerade vad detta kostar, vi trodde inte 10 miljoner baht räckte, 15 miljoner kanske! Utanför ingången fanns en uteplats under tak, där man gick ut om man blev röksugen. Två sammanbyggda balkonger, där stod vi och skålade in det nya året, och tittade på fyrverkerierna. Det var mycket vackert, skulle vara fin som en tavla.

Publicerad 9 januari 2018 klockan 05:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 07:04