Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Nya Rekord + MT

Det blir 2 inlägg den här veckan också, har redan lagt ut nästa på fredag. Jag kan inte ha dem på blogglagret längre, de kan bli inaktuella, även om jag tror att Martin Timell står sig några dagar till. Om nu ledningen på Lindenytt inte kan fixa någon mer som skriver, så hotar jag att skriva 2 ggr i veckan!

  Sverige ska vara värst

På 70-80-talet var vi värst i slalom och tennis, då var Sverige ett namn i världen! Det är vi fortfarande, men nu gör vi oss kända på andra sätt. Svenska politiker tycker vi är en rik humanitär stormakt, vi ligger också tvåa i världen vad gäller våldtäkter!

Ja, visst är det ruggigt?
På bara några år har den svenske vite mannen helt enkelt förvandlats till ett monster!

Sverige ligger i den absoluta botten av FN:s statistik över antalet våldtäkter. Bara i det lilla afrikanska landet Lesotho anmäls fler våldtäkter än här.

Den här mindre smickrande statistiken finns att läsa i en ny rapport från FN-organet UNODC. Den visar att det i Sverige anmäls 53,2 våldtäkter per 100 000 invånare. Det är skyhögt över våra nordiska grannar! Så det har blivit lite av Dr. Jekyll och Mr. Hyde över de svenska männen! 

(Vågar jag påstå att det är männen förresten, det är väl inte så vanligt att det är kvinnorna som våldtar, även om jag själv blivit våldtagen en gång. Nu gav jag med mig ganska omgående, för damen i fråga kunde sparka mig i ansiktet om hon ville, trots att hon var c:a 20 cm kortare än mig.)

När jag nu gjorde källkontroll, visade sig att det var en gammal artikel jag läste. Verkligheten från 2014-15 och framåt gör säkert att vi ligger i topp nu! Har vi bara lite tid på oss, klättrar vi fort i topplistorna!
År 2014 hade Sverige 20 300 anmälda sexbrott, endast 6 700 blev dömda våldtäktsfall enligt Brå. Det blir ca 18 kvinnor per dag/året om. Alltså en tredjedel av brotten som leder till åtal.

År 2015 hade Sverige 480 000 anmälda sexbrott. Siffrorna kommer från en delrapport av Nationella trygghetsundersökningen (NTU), som Brottsförebyggande rådet (Brå) har publicerat.

  Martin Timell

Det har väl inte undgått någon att Martin Timell har hamnat i blåsväder, han fick t.o.m. sparken igår. Men han klarar sig nog. Efter det påstådda övergreppet 2008, har han dragit in 40 miljoner på sitt bolag Timelleri AB. Jag försvarar absolut inte hans sexistiska skämt, men den här typen av skämt förekommer på många arbetsplatser! Varför säger vederbörande inte till att det är oacceptabelt, om hon nu känner så? Varför följer hon med hem till Martins sommarstuga på sin fritid, om hon som hon uppger är rädd för honom? Varför sa hon inte till när detta hände, det är ganska längesen? Martin har hjälpt henne mycket när hon skulle lära sig göra TV. Nu behöver hon inte ha hans hjälp längre, men jag kan tycka detta är ett jävla sätt att tacka på! Men hon har hängt ut alla sina tidigare 3 ex också, så det är inte bara Martin! Tänk så alla karlar bär sig åt mot den stackars oskyldiga damen! Vad jag tycker är märkligt är att hon stannade kvar i 9 år i produktionen, när detta började redan vid andra inspelningen!

Att hänga ut någon som inte är dömd bara för han är kändis, det anser jag vara fel. Det är väl ett betydligt allvarligare brott att begå våldtäkt? Men våldtäktsmän hänger man inte ut fast de är dömda! Hur kan det komma sig? Kan det vara så att tidningarna säljer bättre när det är en kändis? Då ska han bara hängas ut, några hänsyn till fru och barn behöver man inte ta, huvudsaken är att man kan sälja tidningar! Jag tycker media bär sig ruttet åt!

Det förekommer utredningar på både Aftonbladet och SVT för samma sak, men här väljer man att inte gå ut med namn innan de är dömda. Man hängde ut Anders Borg också, så kändisar verkar helt OK att hänga ut.

Med en sådan framfart som Meetoo rörelsen får på sociala medier blir det en häxjakt, det får onormala konsekvenser! Vill vi ha ett sådant samhälle? Vem eller vad blir det nästa gång? 

Publicerad 24 oktober 2017 klockan 01:51

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-05-20 23:15