Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Nya läsare

Bilden är från M/S Sunflower. En båt som åker ut till öarna utanför BanPhe. Sist jag var med rullade man en rullstol över på båten. Båten är svenskägd, och kanske därför har en sådan service, annars är det inte speciellt handikappvänligt i Thailand. Hon i förgrunden i solglasögon, är en polis från Malmö. Hon får åka till Kabul ibland med sådana som inte fått uppehållstillstånd. Hon gör en god gärning, skulle man kunna säga.

Nya läsare

Har på bara några dagar fått veta att jag har läsare både i Polen och Tyskland. Det har naturligtvis lagts till i presentationen. Men den här bloggen finns på 5 kontinenter, det är inte så illa! Blev riktigt stolt när jag fick veta jag har läsare i Australien!

I Tyskland är det Agneta, en tjej som hängt med i gänget i Thailand ett tag. Får se hur det blir framöver, Måddan har sålt sin moppe och alla andra ägodelar och ska flytta till Sverige några år. Jag hoppas Agneta kan ersätta henne. Hon har en speciell typ av humor som jag gillar.

Det var så att en skruv och en mutter lossnat från regnskyddet på min motorbike. Agneta satt på flaket och såg när de ramlade av. Hon hittade muttern, och jag hittade skruven. ”Du har skruven och jag har muttern” ha, ha, ha. Den typen av humor har hon. Hon är inte ofta tyst, och det är sällan det är tyst i över en minut i hennes närvaro, om hon inte bjuder till.

I unga år såg hon ut som Marilyn Monroe, fast inte fullt så stora bröst. Visste du förresten att snygga bröst är beviset för att män kan fokusera mot två saker samtidigt? Verkar vara ett talesätt damer emellan, de använder vid sådana tillfällen när de går på toaletten tillsammans! De flesta damer sitter när de kissar, och inte skulle då jag vilja ha någon bredvid mig när jag sitter på toa? Men så tänker inte damer! Jag har sett gamla dass med flera hål bredvid varandra, så förr i tiden kanske man satt och sket tillsammans, även om jag tycker det är fel ställe att vara social på!

Vi män har andra talessätt: Den kvinna som tror att vägen till mannens hjärta går via magen, den siktar nog lite för högt. Eller den här, En riktig kvinna kan få sin man att komma utan att ropa på honom… ja, har man tillräcklig diciplin, så kan det räcka att de visar sig för en!

Jag är i Norge och tittar på jobb med VD:n när du läser det här. (Ja, det vet jag ju inte förstås, du kan ju läsa på onsdag, och då är jag förhoppningsvis hemma igen) Vi åkte hit igår och ska kolla på ett drygt tjugotal jobb, där vi anar att det kan vara besvärligt. Norskarna vill gärna ha fasta priser, helst utan att vi har tittat på det. Det kan bli lite väl spännande, tidsmarginalerna kanske inte håller, i Norge är de noga med att man passar tider.

Om du inte gav någon en kram igår, så gör det idag istället. Det var KÄRLEKENS DAG igår, sådant får man inte nonchalera! Men jag tycker egentligen det är en dag man kan fira alla dagar.

 

Publicerad 4 april 2017 klockan 06:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 01:27