Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Ny Pension = ny politik

Det snackades om att vi pensionärer skulle få det bättre ställt. Nu höjs ju pensionen i januari med 160 kr efter skatt.
Så nu får man fundera på hur man ska spendera de pengarna! Jag kan faktiskt äta två dagens rätt vid Grillköket, om jag dricker vatten till maten. Det är ett lite bortglömt ställe med bra mat tycker jag. Man förknippar det lätt med gatuköks stuket, men så är det inte längre. Finns faktiskt flera bra rätter där!

Det räcker till att köpa travtips vid Stora Vinster en halv månad om jag inte vill äta upp pengarna
När jag är i Thailand kan jag spendera dem på nio öl vid travrestaurangen Villa Kon Ao. Tänk så bra det är här i Thailand! Så nog öppnar det sig nya möjligheter för mig, om jag lever och är frisk, som min mamma alltid sa.

Man ska inte vara nöjd egentligen, om man tänker på att det skulle kosta svenska skattebetalare 4,5 miljarder kronor per år, att lyfta landets 220.000 pensionärer som lever under EU:s fattigdomsgräns över denna nivå.
Men det gör man inte, eftersom vi inte har råd. Samtidigt betalar vi ut 7 miljarder kronor, om det verkligen är sant, men det är mycket med hälften, till uppehälle och utbildning åt s.k. ensamkommande som redan fått avslag på sin begäran att få uppehållstillstånd, eftersom de inte har asylskäl, men som av olika anledningar ändå uppehåller sig i Sverige.
Detta är inte enbart ondska och ett hån mot de egna som byggt upp landet, det är ren jävla dumhet anser jag!

Sjukpensionärer som är en ännu mera eftersatt grupp än ålderspensionärerna måste få högre ersättningar.
Sjukersättning heter det som förr kallades för förtidspension och det kan man få om det anses att man inte kommer att kunna jobba mera på grund av sjukdom eller skada.
Man kan ha 25, 50, 75 eller 100 procent bortfall av arbetsförmågan och får då ersättning utifrån det. Sjukersättning betalas ut till de som är i åldern 30 till 64 år, motsvarande ersättning för ungdomar heter aktivitetsersättning.

Detta är ett helt sjukt system där bedömningarna gör att du kan hamna på garantinivån som ligger på 8 860:- i månaden före skatt.
En fullständigt vidrig syn som våra nuvarande politiker har på Sjukpensionärerna!

Ska bli kul att följa de olika partierna under sommaren. Vem gör något för de svaga grupperna i samhället? Vad är pensionärerna värda efter att de byggt upp landet som nu ledande politiker raserar mer och mer? Spelar ingen roll om man väljer höger eller vänster, jag tror bästa riktningen är rakt fram ett tag framöver.

Jag gör ingen hemlighet av att jag är SD:are för närvarande, jag har fördenskull inte vikt mitt liv till dem. Det finns tre mindre partier jag kan tänka mig, men tror inte någon av dessa kommer in i Riksdagen, men ska kolla mätningarna före valet.

Nu tror jag inte på att SD tar bort pensionärsskatten, det låter för bra för att vara sant, men de kan få ordning på flyktingpolitiken. De kan också se till så de som rotat sig här och har sin försörjning får stanna, men de kommer säkert att utvisa de som inte kan försörja sig, eller som ägnar sig åt kriminalitet. Jag tycker inte det är något fel i det.

Jag tror de är det enda partiet som kan hjälpa Sverige på fötter igen. Hade till en början ett visst förtroende för Kristersson, men det raserade han ganska omgående.
Polisen blir det nog ordning på nu, med en erfaren polis vid rodret. Dan Eliasson lovade ju att avgå om SD skulle få makten, de finns säkert de som röstat SD bara av den anledningen.

Vad jag tycker är märkligt av alla mätningar som görs, är att SD har så låga siffror. Jag tycker alla jag talar med ska rösta SD, jag tycker jag pratar med mycket olika människor. Alla säger de SD, tycker det är konstigt att SD inte har 30% eller något sådant, det borde inte vara orealistiskt

Publicerad 6 februari 2018 klockan 04:44

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-02-18 23:02