Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Nationaldagen idag

Hissa den Svenska flaggan högt! Vi sjunger nationalsången med stolthet. Vi har en historia, och den kan ingen ta ifrån oss. Tycker vi borde vara lika duktiga på att fira nationaldagen som Norrmännen. Där firas det hejvilt! Men det kanske är för mycket begärt i Sverige idag, det kanske kan såra någon om vi är glada för vårt land. I Thailand firas det 5 december, samma dag som särbons son fyller år, så han brukar få ett rejält firande med musikanter på gatorna.

Mitt bygge fortskrider, jag hade plintarna i våg och skulle ringa kranbilen för att hämta boden. Måste göra om sista delen, då boden är 45 cm längre än jag trodde. Men den är klar att ställa dit i ena änden!

I övrigt har det inte hänt så mycket sedan sist. Jag fick ett mail där man ansåg jag uppviglade till brott, när jag skrev om svarttaxi. Om de som ska sköta det inte gör det, då floppar svarttaxi upp, så är det bara! Så är det överallt! Folk vill ha taxiservice. Likadant för mitt företag för 10 år sedan, som inte hann med vår hemmamarknad, det floppade upp flera stycken som hjälpte till att ta bort tankar svart.

Jo visst ja, Norrmännen ska börja hämta våra sopor i Bergslagskommunerna! Tidigare har ett företag som betalar skatt i kommunen, gjort det. Nu var Norrmännen 50.000 kr billigare i sitt anbud, och då bryr man sig inte om sina skattebetalande företag. Undrar just hur mycket skatt det företaget betalat, tack vare att de hade den här körningen?

Altanbygge

Det skall byggas en större altan hemma hos VD:n. Jag beordrades därför hämta ett lass 8-16 för ändamålet. Det skulle tippas av på innergården, för att sedan köras in med lastmaskin där altanen skall byggas. Jag fick meddelandet på telefon, och jag log i min ensamhet. Jag tänkte på vad säkerhetschefen, (som tillika bor på gården) skulle göra när hans ögon föll på grushögen.

Han har länge gått och väntat på att få grus på gården. Och tog helt sonika och planerade ut det! Det dammar mycket om man inte har grus där, så det var inte fel på det viset. Därefter valde han att ge sig ut på sjön, han ville inte ha skället direkt som VD:n fick se det. Om det går några timmar hinner han lugna ner sig, tänkte han. VD:n är lugnet själv, men när sådant här händer blir han rena rama motsatsen! Någon tar hans grus och stoppar på det viset hela altanbygget!

I fredags hade jag tillgång till både lastbil och maskiner, VD:n skulle till Örebro hela dagen med inredningsarkitekten. Och när katten är borta dansar som bekant råttorna på bordet. Jag tänkte åka och hämta ett lass grus och sprida ut där det andra slutade. Anledningen var inte att retas, utan mer i studiesyfte, om det skulle sparas på grus också. Men jag gjorde det inte, det är inte värt att fresta för mycket på hans nerver.

 

Publicerad 6 juni 2017 klockan 06:55

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-21 21:06