Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Myndighetstänk

Har fått sex stycken mail om politikbloggen jag skrev för ett par veckor sedan. Två handlade om att jag råkade skriva ett ord som numera är förbjudet, men det var det inte på 60 – talet. Tycker bara det här är fånigt. Det finns ett bakverk som är inblandat i detta ord, Pippi Långstrumps pappa är inte chokladkung. Kan du lista ut vilket ord det är, så skicka in det till mig så kan du vinna en resa till Thailand, som du själv får bekosta.

Jag skrev också att hela samhället förändras av invandringen, så här var det inte förr. Man skjuter rakt igenom en polismans bostad, man skjuter mot polisstationer, i söndags kastade man sten i ansiktet på en polis. Den här typen av brott sker dagligen någonstans i Sverige. Det här är ett angrepp på hela samhället, men det är ju kulturberikande förstås!

Nu får allt Eliasson rappa på och dela ut armband, så vi får ett slut på det här! Men vore jag Eliasson skulle jag nog dela ut fotbojor istället, det känns som det skulle vara effektivare!

Myndighetstänk

Funderar på hur myndigheterna tänker, när de ska styra oss när de skall utveckla vårt samhälle. Jag gillar inte skattehöjningar över huvud taget, men en del kan jag acceptera! Man höjer skatterna på bränsle, för att tänka på miljön, det är OK tycker jag! Man höjer skatterna på alkohol och tobak för att vi ska dricka mindre, kanske inte OK, men jag förstår tanken. Nu vill man införa cykelskatt man vill tydligen att vi ska cykla mindre? Varför då, det är ju bra för både motion och miljön? Man begär skatt för solenergi, är det för vi inte ska slita ut solen tro? Undrar just om det finns vedskatt också, det borde vara mer befogat isf. men kanske dumt att väcka den björn som sover.

Nu vill sossarna höja skatten på arbete, men hur tänker man här egentligen? Betyder det att de vill att vi ska arbeta mindre? Här förstår jag inte tanken alls, för i nästa mening vill de höja pensionsåldern till 69 år? Eller menar de att vi ska arbeta mindre men under längre tid? Man påstår att invandringen behövs för att rädda våra pensioner i framtiden. Stämmer det, då borde pensionsåldern kunna sänkas istället, så mycket invandrare som Sverige tagit in!

Jag tror inte att de vet riktigt vad de håller på med! De kanske bara hittar på någonting för att ha något att göra! Som den där snubben som kom på det där med 6-8 brödskivor om dagen, han erkände ju dessutom till slut att han bara hittat på det! Hur dum får man vara i ett statligt verk egentligen? Det verkar som det inte finns några begränsningar alls!

Men ha tröst, det kan bli sämre!

Här i Lindesberg vill man stänga den viktigaste järnvägs korsningen vi har! På andra sidan bygger man ny vårdcentral med tandvård och apotek för att krångla till det ytterligare. Jag läste något om en gångbro, ska det bli med trappor upp och ner från den? Det är ju inte heller någon bra lösning för de som har en rullator att släpa på.

Det finns många äldre som bor i Brf. Föreningen mittemot LIDL, de blir hårt drabbade när de ska till vårdcentralen eller tandläkaren! Det ska väl bli lägenheter ovanpå vårdcentralen om jag inte har fel. Hur är tanken att de ska kunna gå och handla?

Hur blir det för utryckningsfordon? Ska brandbilar åka över centrum för att ta sig till Banvägen? Eller är tanken att åka över Hagabergsområdet? Det förlänger utryckningstiden, hur stämmer det med Nerikes Brandkårs åtaganden?

Det är inte lätt att förstå vad som rör sig i en politikers hjärna! Om det nu är politikerna, det kanske är Trafikverket förresten, men politikerna måste väl kunna påverka? Framför allt borde väl alla invånare kunna påverka? PRO har börjat med Reidar Johansson i spetsen, Greger Nilsson kunde väl lägga sig i det här, jag hoppas det påverkar Linde Energi på något sätt så det blir så! Det här tycker jag är riktigt allvarligt, och jag hoppas verkligen det sunda förnuftet segrar till slut.

Man ska naturligtvis inte gnälla över förändringar, men när det är så mycket negativt, då måste man göra det. Nu har iaf. bygget vid Strandskolan äntligen kommit igång, det är bra då får vi mer lägenheter, det behövs verkligen! Det har också tagits spadtag för ett nytt ridhus. Tycker dock de kan fylla igen det hålet igen, det har varit bättre att få mer lägenheter istället.

 

På fredag berättar jag om en av mina synder, den bloggen kommer 4.55  på morgonen.

Ha det så bra så länge, och lev ditt eget liv, du ska ändå dö din egen död.

 

Publicerad 31 oktober 2017 klockan 05:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-05-20 23:14