Annons:

Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Myndighetskrångel

Har varit upptagen så gott som hela tiden jag varit i Sverige. Har gjort några körningar med lastbil, men jag installerar mig också på mitt boende i Storå.
Byggprojektet jag hade här har jag lagt ner. Jag blev lurad av kommunen, när jag ringde och frågade om avloppet, sa de att det var gratis, om jag gick på den ledning som redan fanns på fastigheten.
När jag sedan grävt fram och skulle göra anslutningen, skulle jag betala 13.800 kr! Jag har nu lärt mig att inte ha telefonkontakt, utan istället maila, så man har skriftligt på vad som sagts. Om inte, ska man iaf. komma ihåg namnet på den man pratat med, men det gör man ju inte!

Så kan det bli om man inte har det. Hade jag vetat från början, hade jag aldrig påbörjat bygget. Bygglovet kostade 12.671 kr, förhållandevis mycket för att få ställa upp två baracker, det är mycket pengar för en fattigpensionär som har 7.826 kr i pension. Här fick jag också fel uppgifter från början. Det skulle kosta 6-7000 kr blev jag upplyst om. Jag blev tillfrågad om jag ville ha en karta, men det framgick inte att det skulle kosta 5-6 tusen att få den, då har jag lika gärna avstått från den.

Nu skall avloppet grävas fram igen och pluggas. Jag flyttar sedan barackerna någonstans de kan stå tills jag hittar en lämplig köpare på dem. Hade inte räknat med att det skulle vara snö i vägen när jag kom hem. Tjäle förstod jag, men det mesta som skall bort är grus för att få fram avloppet, så det har gått bra om inte snön varit där, men i snön fastnar lastbilen.

Men det är bråttom att fixa till, annars skulle jag bli polisanmäld, kommunen tar ingen hänsyn till att det är tjäle i backen. Man kan undra varför det är så bråttom, avloppet har inte anslutits till stugan, vattnet har heller inte det dragits fram till stugan. Nej, det här handlar bara om människor vid ett skrivbord på en myndighet som inte förstår praktiskt arbete, utan bara vill djävlas. Det är bättre att bo i lägenhet så man slipper myndigheterna.

Båda barackerna finns nu ute på försäljning. Röda baracken på bilden innehåller köksdel, samt tre fack med toa, dusch och städskrubb. Baracken är förberedd att sättas samman med annan barack som innehåller två rum.(Den blå-gula baracken) Sammasatt får man ett kök kombinerat med vardagsrum, samt ett sovrum. Bygg ett sadeltak med utstick ett par meter och du har en fin gäststuga med veranda.

Ihopsatt ser planritningen ut så här

Publicerad 29 mars 2018 klockan 11:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 18:39