Annons:

Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Mitt nya liv

Blir ingen bild idag, min kamera är trasig. Har man ett jobb får man en guldklocka efter 25 år, då tycker jag man kunde få en kamera efter 5 år.

Jag fick beslutsångest vad jag skulle skriva om. Kollar på svenska nyheter och ser att Peter Springare är i blåsväder igen. Det är inget märkvärdigt med det, jag tycker det är han själv som är fläkten, som blåser bort den orena sanningen och visar den verklighet vi faktiskt lever i. Det är inte så många som vågar göra det idag,

Det gnälls också över invandrarna att de inte tillför landet något. Tycker det är orättvist att säga att inte invandrarna tillför något, det är helt fel. Vad vore de svenska TV-programmen utan dem? Efterlyst, Cops, Polis på plats,Tunnelbanan etc?
Vi har ju sedan alla företag som drivs av invandrare, hörde en siffra hur många det var, men minns inte, men det var många. Så visst tillför de landet.

Jag har kunnat skriva något om det, men jag väljer att skriva om mitt nya liv som började den 3 april. Hur länge mitt nya liv ska fortgå vet jag dock inte. Egentligen började det i förra veckan med simning. Simning är absolut den bästa motionen. Du rör alla muskler, kroppen blir lättare att förflytta i vatten, inte blir man svett heller som när man springer.
Bestämde mig första gången att simma 200 meter i sträck. Nu orkade jag inte riktigt, så det blev 150+50. Igår sam jag 250 meter, eller rättare 200+50. Det är egentligen nästa veckas kvot, så nu vet jag att jag klarar den. Jag ska lägga på 50 meter varje vecka ända tills jag stupar.

Man har pensionärsrabatt på badhuset, det kostar bara 55 kr gången. Det är ju Linde Energi som driver badhuset, så jag undrar just om man har pensionärsrabatt på strömmen också? Även om viljan skulle finnas, så slår väl någon stopp för det. För ett antal år sedan fick man rabatt på elen om man hade installerat fjärrvärme, men det var det någon som gnällde över, så det togs bort. Att det är Linde Energi som driver badhuset ser man på belysningen. Det är massor med lampor tända överallt. Bara för man har egen ström, behöver man väl inte slösa! Inte slösar Samuel Karlsson och alla andra rika människor på pengar bara för de har mycket?

Tillbaka till mitt nya liv. Jag har slutat röka tre gånger tidigare, så den här gången säger jag att jag håller upp så länge. Jag har installerat mig i en lägenhet i Storå, där jag flåsande tagit mig uppför 5 st halvtrappor. Efter tre trappor har jag en stol så jag kan vila en stund. Men redan dagen efter jag inte rökt, har jag utan besvär tagit mig upp utan vila. Rökning är absolut inte bra för konditionen, konstigt att det inte finns varningar för det på paketen! Men man kanske ska begripa det ändå, men å andra sidan begriper jag att det inte är bra för hjärta och lungor heller.

Jag såg en film en gång om en man som skulle sluta röka. Varje gång han blev röksugen, skulle han ha sex istället. Det var inte så lätt ens för en 30 åring att komma upp i en ask om dagen. Jag kan få ett röksug några gånger om dagen, vore jag bara yngre skulle det nog funka, men jag tar mig ett päron istället, kroppen förändras med åren har jag märkt.

Numera får jag ta en viagra för den ska stå ut så mycket att jag inte pinkar på skorna. Nejdå, jag ljuger naturligtvis, men det är vad jag hade tänkt säga i tullen om de haft synpunkter på den mängd jag tog in i Sverige. De måste ju unna gamla gubbar att pinka så mycket de vill.

Nu är det redan slut på sidan, så går det när jag skriver rubriken först. Mitt nya liv får jag berätta om en annan gång.

Publicerad 5 april 2018 klockan 02:46

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 18:39