Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Missbruk

Hittade en blogg på blogglagret som jag inte minns om jag publicerat, men då ska den inte ligga där den låg.

Jag må vara en mjölkmissbrukare när jag är hemma i Sverige. Det har jag mer eller mindre börjat acceptera. För att redovisa bättre siffror för mig själv, så slår jag ut hela min förbrukning under året, då blir det inte alls så mycket.

Det brukar eskalera strax innan jag skall åka. I år gjorde det inte det, jag minskade omedvetet på min konsumtion. När jag så kommer till Thailand blir det helt stopp, då använder jag bara mjölk i kaffet och i matlagningen. Anledningen är att jag tycker mjölken har en konstig bismak här.
Här om inte missbrukar, så nästintill, dricker jag en väldigt god yoghurt. Och just för den är god, så är den antagligen inte nyttig. Jag dricker väldigt mycket av en god körsbärsdryck också, säkert inte så nyttig den heller för min diabetes, men det är väl å andra sidan inte öl heller, och något måste jag ju dricka!

Men så lärde jag mig häromdagen att innan man uppfann insulinet, så behandlade man diabetes med sprit. Det är inte alltid utvecklingen går åt rätt håll, tycker jag, det kunde man gott ha fortsatt med, och utveckla sådant som är viktigare.
Nu använder inte jag insulin, jag äter 5 tabletter om dagen istället. Men för säkerhets skull har jag börjat ta jag mig ett par supar för att ytterligare stimulera kroppen. Jag ska fråga doktorn om jag inte kan övergå till sprit istället, jag kan gärna leva lite gammaldags.

När jag var till Kambodja sist blev jag nostalgisk. Där träffade jag på den gamla typen av ölburkar, som man gjorde draperier av i sin ungdom.

Frukt äter jag just aldrig i Sverige, kan bli päron och tomater ibland, men här vräker jag i mig minst 5-6 äpplen varje dag. Nu kan det ha med rökningen att göra, jag har slutat röka igen, går bra så länge jag är i Thailand, får se hur jag klarar mig när jag kommer till Sverige i mars.

Motion blir det inget med, vare sig i Sverige eller här. Jag har längre att gå till hissen här än jag har från hissen till MC:n. Men jag tror ändå jag lever nyttigare här än i Sverige. Jag vägde in mig på 109 kg, så nu får jag se om jag gått upp eller ner när det är dags att åka hem.
Annars lever jag ganska onyttigt, folk har alltid sagt att jag kommer att dö i förtid med mitt leverne, jag är iaf. 66 år, de flesta som sagt det är redan döda, så vad ska man tro på?

VECKANS HISTORIA

Det var två äldre farbröder ute och promenerade. När de passerade stora torget upptäckte de två hundar under en kärleksakt. Då sade den ene till den andre:
– Ska vi gå hem och pröva detta på våra gummor? Sagt och gjort. Efter några dagar stötte de på varandra igen, och naturligtvis frågade de hur det hade gått.
– Ja, sa den ene farbrorn, jag tyckte det var väldigt svårt att få upp min kärring på alla fyra!
– Jaså, sa den andre, jag tyckte det var mycket svårare att få ut min kärring på torget!

Publicerad 6 mars 2018 klockan 05:11

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-03-23 09:59