Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Mina Gäster

Nu ni mina damer och herrar, nu har jag lyckats med att lägga upp bilder som jag tänkt mig. Jag känner mig som ett tekniskt geni.
Jag berättade ju att jag skulle få gäster från andra sidan bukten, de kom planenligt förra torsdagen. Det hade bestämts att de skulle tillbringa 2-3 dagar hos mig, därefter 2 dagar i Pattaya. De skulle sedan ta båten över till Hua-Hin från Pattaya. Har tyvärr ingen bild på den båten. Resan tog 2 timmar och 15 minuter, den går varje dag 10.00. Man får inte dricka alkohol på båten, men det finns juice att köpa, så man kan ha sprit i en vattenflaska.

De har aldrig varit i Pattis tidigare, så de ville jag skulle bli med och guida runt dem där. Men vi tar det från början.
Ankomstdagen blev det bad klockan 15.00 som det brukar här efter vår underbara beach. Jag rusade med raska steg ut i det långgrunda vattnet, jag var väldigt badnödig. Varmt och skönt i vattnet som vanligt. Vi hade sedan genomgång av vistelsen på hotellet de bodde. Den blev så ansträngande, att vi sköljde ner den med en läskande gin & tonic.
Fredagen gjorde vi en båttur med m/s Karma, som är den nyinsatta båten som startat upp här. Den går runt öarna utanför BanPhe ungefär som Stigs båt m/s Sunflower. Skillnaden mellan dem är priset och att den nya båten inte kan gå in till land som Stigs båt gör.

Lördagen åkte vi till Tropical Garden, som är en av våra turistattraktioner vi har här i byn. Den här bilen tog oss runt i parkområdet helt gratis. Den fanns inte förra gången jag var här. Man håller på att bygga hotell och annat, så när det blir utbyggt kommer man säkert att få betala för det.

Vid Tropical Garden kan man även ta ett svalkande bad om man känner för det

Här har tidigare funnits svarta svanar. De fanns inte kvar längre, men vi såg påfåglar. Nedan en bild på en av restaurangdelarna

Kvällen firade vi på byns travrestaurang Villa Kon Ao. Här serverades en utmärkt trerätters middag för 200 bath.
Söndagen var det så dags att förflytta oss till Pattaya. Här hade de redan valt ut ett hotell som låg lite offside, men ändå centralt så man slapp höra musiken som brukar spela till fram på morgontimmarna. Här blev jag bjuden på två dyra hotellnätter, jag kunde bott fyra nätter på ett lågprishotell för samma pengar. Pattaya har ett oförkänt dåligt rykte, på grund av den enorma sexindustrin, det finns faktiskt mycket annat också. Jag brukar säga att det som inte finns i Pattaya, det finns inte i Thailand.
Nåväl, det blev bestämt att en dag skulle offras på shopping, den andra dagen skulle ägnas åt kultur. Damerna bestämde att shoppingen skulle gå först, konstigt hade det väl varit annars.
Jag tog dem till Lukdod, som är en annorlunda butik, och såvitt jag vet den enda i sitt slag i Pattaya. De ville sedan gå på två ställen till. Då passerade vi ett antal barer, där de ropade ”hello, sexy man” åt mig. Jag log och lunkade vidare, och tänkte på hur fantastiskt det är att jag fortfarande är så sexig trots mina 66 år. Om det är min kropp eller min sexiga gång de menar det vet jag dock inte.

När det så blev dags för kulturdagen föreslog jag Art Paradise, ett slags konstmuseum där man kan fotografera sig i tredimensionella bilder. Tyckte det var för dyrt inträde, jag hade städerskan med mig, så jag hade fått betala för henne med. En av damerna i sällskapet tyckte det räckte att bo på ett Art Hotell, så några större krav på kultur fanns det inte. Det hade dessutom fått se Soi 6 under dagtid, så de kunde föreställa sig hur det var på kvällen.

Måndagkvällen valde vi att äta på Beefeter, som är en av de restauranger i Pattaya man kan äta bra nötkött. Det är annars inte så vanligt i Thailand att hitta bra nötkött. Kylning kostar pengar, och de inser inte viktigheten med att köttet måste hänga. Speciellt billigt är det inte, men maten är alltid kanonbra!

Vid hemkomsten krävde städerskan mig på 750 baht i förlorad arbetsförtjänst i tre dagar. Hon säljer frukt, jag påpekade att hon inte behövt köpa in frukt heller, så jag erbjöd henne 600 baht vilket hon under protest godtog. Hon påstod jag var snål, det önskade jag att hon haft rätt i.
Det här har kunnat bli ett bra inlägg om jag haft mer tid på mig, men jag är väldigt glad för jag lyckats lägga upp fler bilder. Nu har jag tränat på så många bilder att jag borde komma ihåg det. Kan nog stryka det på min bucketlist nu.

Publicerad 23 november 2017 klockan 03:20

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-02-21 18:14