Annons:

Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Min simning, m.m.

Min motionssimning flyter på så att säga. Den är i första hand avsedd för att jag obehindrat skall ta mig upp för de 5 halvtrappor som är till lägenheten jag bor. Det går allt bättre, jag håller dessutom upp med rökningen, det gör enormt mycket för konditionen. Jag har en pall står efter tre halvtrappor så jag kan vila, men den har inte behövts på slutet.

Första gången gick det hyfsat med simningen, det var inte så många där. Jag gjorde 200 meter som var målet. Andra gången stötte jag på motstånd av tre korpulenta damer. Jag tyckte det var en lämplig grupp att alliera sig med, kände att vi var på ungefär samma nivå. De simmade om, den sista gick upp i dödens och jag hängde på i andra spår utvändigt. Fick på det sättet ett bra läge för att gå till anfall över det 25 meter långa upploppet.

Det blev bra precis, ungefär som när Kihlström kommer från bakspår och glider förbi vid mållinjen. Hade jag legat i tredje, är det inte säkert jag orkat om på det förhållandevis långa upploppet. Jag kände att jag satte mig i respekt, men det var det nog bara jag som gjorde också. Tror egentligen inte de korpulenta damerna ens lade märke till min existens.

Det är VD:n och jag som motionssimmar. Han är för överlägsen för att det ska bli kul att haka på. När jag har simmat 225 meter har han simmat 500 meter. Han har målet 1 km varje gång, det dröjer ett tag innan jag kommer upp i det. Men han har å andra sidan större mage än mig, så ska man gå efter det så räcker det med 400 meter åt mig.
Men nu är det inte för bantning jag simmar, jag äter lika god mat som tidigare och bryr mig inte om vikten. Här kan man lära av djuren, titta på elefanten, flodhästen och korna, de äter grönt, inte sjutton går de ner i vikt för det? Jag tror det där med grönsaker är överskattat, det är nog en grönsakshandlare som hittat på det.

Jag får se hur det går med bloggandet närmaste tiden. Båda mina kameror är trasiga, nu har datorn också börjat krångla, vilket är betydligt värre. Jag måste stänga av den för att kunna byta program, jag kan aldrig ha två sidor öppna samtidigt. Detta gör det svårt att kunna göra det man vill. Så kommer ingen blogg så vet du vad det beror på.

Nu ska jag åka och hälsa på min brors syster, vi har aldrig träffats, det kan ju vara på tiden. Jag tar min syster med mig, det passar ju bra när det är Internationella Syskondagen idag. På torsdag är det Linssoppans dag, hoppas verkligen att den inte firas på restaurangerna då, tycker man kan hålla sig till Årtsoppa eller Hedvigsoppa.

Passa på och njut av vårvärmen som kommer de närmaste dagarna, för det ska jag göra

Publicerad 10 april 2018 klockan 05:25

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 18:40