Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Flygskatt m.m.

Till helgen är det midsommar, om nu det har undgått någon. Det betyder att det är halvtid på min förvaring i Sverige. 1:a oktober drar jag till Thailand för att leva ett liv över vintern. Till nästa år hoppas jag kunna leva ett liv även här i Sverige. Då bor jag förhoppningsvis i min gäststuga i Storå. Då delar jag trädgård med mitt barnbarn, det blir kvalitetstid det! Jag har bott i Kopparberg i fem år nu, det är åtminstone fyra för mycket, för jag tycker att man kan gott prova att bo där. Med undantag för några kortare perioder i Stockholm och Motala, har jag varit Lindesberg trogen under mitt liv. Jag brukar ha lätt för att anpassa mig tycker jag, men i Kopparberg har jag aldrig känt mig hemma.

Bygget av gäststugan står still för närvarande, det beror på vädret. En bod måste flyttas innan min bod kan ställas på plats. Den boden skall flyttas över gräsmattan till andra änden av trädgården. Det har varit så blött på gräsmattan, att vi inte törs gå där med lastmaskinen, den väger 15 ton. Att fastna med den där vore inte alls roligt. Det skulle fodras bärgningsbil att få bort den, inte säkert att ens det går!

Flyget

Nu skall flygskatten höjas! Det ska kosta 480 kr mer att flyga till Thailand. Det här tror Stefan Löfven att det kommer att hjälpa miljön. Det tror dock inte jag! Det flyger väl inte så mycket plan till och från Sverige, mot vad det gör i övriga Europa. Jag skulle inte säga något om hela Europa höjde skatten på samma vis då skulle det möjligen göra effekt. Man vill bara höja en skatt, att i det sammanhanget skylla på flyget är en utmärkt idé, det finns säkert många som går på det. Vad får det här för konsekvenser egentligen? SAS flyttar delar av sina baser till Irland, Norweigan slutar flyga till och från Sverige, hur blir det med alla andra? Miljöpartiet blir väl glada, likadant alla som inte flyger någonstans. Men vi normala människor, det blir vi som blir drabbade. I Fortsättningen får jag ta tåget till Oslo, och därifrån ta flyget till Thailand.

Jag tycker miljömupparna kunde tänka i andra banor, exempelvis sänka skatten på alkohol, det vore att tänka på miljön! Här går tradare på tradare från de svenska bryggerierna till Tyskland och levererar öl och cider. Det kommer sedan personbilar med släpkärror och kör tillbaka det till Sverige. Det är märkligt, men här tänker inte Miljöpartiet ett dugg på miljön! Skattesänkningar är av ondo för partierna på vänsterkanten. Om skattehöjningarna kom svenska folket till gagn, skulle jag inte bli lika irriterad, men man öser ju ut pengarna åt ett enda håll, där verkar det inte finnas några som helst begränsningar vad det får kosta!

Nu har SD:s Inger Karlsson försökt få fram dessa kostnader under en tid. Hon kommer antagligen få fram dem till slut om de inte hemligstämplas. Det vore bättre de redovisades, så kanske folk förstår varför inte pengarna räcker till allt annat.

Vatten

Det snackas vatten också! Örebro vill att Lindesberg och Nora ska hjälpa till att finansiera deras vatten. Hur kan man komma på en sådan befängd idé? Vi har 8 mil till Vättern, betydligt närmare har vi till Råsvalen, eller kanske hellre sjöarna mellan Lindesberg och Nora. Jag har absolut inget emot att samarbeta med Nora i det sammanhanget, men samarbeta med Örebro verkar väl vara rena vansinnet. Men man ska väl inte oroa sig än, sunt förnuft brukar oftast segra till slut. Lindesbergs Kommun har tillräckligt dålig ekonomi ändå.

Publicerad 20 juni 2017 klockan 06:29

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-05-20 23:03