Annons:

Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Megajackpot Romme

Då är det äntligen dags för Megajackpoten. Har varit väl mycket trav under påsken, jag spelade fredagens omgång utan större framgång, så jag hoppas på dagens system istället. Björn Goop är lite av en nyckelkusk i omgången. Lopp 2 och 4 ser svårlöst ut, om nu inte Goop vinner i lopp 4. Hans häst har aldrig hittills klarat voltstart sa Goop. Men han trodde det skulle funka med spår 11.

V75:1 6, 4
V75:2 7, 3, 6, 1
V75:3 5, 9, 1, 3
V75:4 11,6,
V75:5 2, 6, 5
V75:6 10
V75:7 2, 9, 7, 3, 8

V75-1: 2140m voltstart
Vi inleder med kallblod, final i Dubbelcupen. Jag försöker ge dig en fräck lösning på ett spelvärdesmässigt avgörande lopp.
6 Månprinsen A.M blir omgångens överlägset största favorit, något jag både har förståelse och respekt för. Det här är en häst som folk är väldigt förtjusta i att fälla. Lite flegmatisk och inte riktigt tillräckligt speedig för att bara forsa igenom ett fält. Och det blev många av dessa favoritfällare som fick vatten på sin kvarn när det stundtals gick lite för fort mot den nordiska eliten under sommarhalvåret. ”Han är slut”. Knappast. Så fort konkurrensen mjuknade lite mot hösten började han rada segrar igen. Som han alltid gjort. Han årsdebuterade helt okej och vann väl inte jätteövertygande. Men det lät på Melander i vinnarintervjun, mellan raderna, som att han inte krämade ur allt trots allt då hästen blev rullig och nära galopp. Vi får se. Jag är övertygad om att han ska vara vassare nu, och det är klart att han ska vara favorit. Men ska vi kräma ur något värde ur detta måste vi fälla honom och det står en kuse 20 meter framför, som verkar ha hittat sitt livs form…

4 Eldvin hade fullständig uppvisning i sin förra start. Då klev han ut, just här på Romme. De tryckte av honom rejält från start, nådde utvändigt ledaren, malde på ett varv i dödens i stenhårt tempo, övertog ledningen, och blåste på. I slutkurvan kom världsartisten Lannem Silje programenligt upp utvändigt, kopplar ett grepp som hon håller en bra bit in på upploppet, men… Eldvin vägrar ge sig, kontrar tillbaka och vinner tillslut ganska enkelt. En makalöst fin insats på en suverän tid för klassen. Om jag inte läser det helt fel är det dessutom ett nytt personligt rekord som den här tioåringen slog till med. Det verkar som att Jörgen Westholm satt den här kusen i sitt livs skick, och kan det måhända bli skoryck nu dessutom? Spelvärdet är enormt, det går inte att säga emot. Dessutom känns det som att de tidigt ställer frågan och övertar ledningen. Där säljer han sig väldigt dyrt. Chansspik för att jaga värde?
Där bakom är det framförallt 9 Smedheim Solan, med lopp i kroppen, som kan blanda sig i fajten.
Rank: 6-4-9-12-10-7-8-5-1-3-2

V75-2: 2640m voltstart
Ett väldigt öppet Klass 2-försök. Inte alls lättlöst.
1 Luksom är det troliga spetsbudet. Jag tror att han håller upp här. Men jag tror inte att han räcker riktigt hela vägen även Romme är en spetsbana.
3 Entertainment Ås kommer att vara livsfarlig här. Min bild är att Goop håller den här unga damen väldigt högt och med årsdebuten avklarad ska det bli spännande att se vilket skick hon är i. Visade stor talang som treåring, och min erfarenhet är att få hästar inte går framåt bara av att åldras från 3 till 4 år. Måste med väldigt tidigt.
4 Djorkaeff Sisu var väldigt lovande som treåring och sprang tidigt fina tider. Fyraåringssäsongen var dock, ursäkta rättframheten, en besvikelse. Nu är han fem, och har sett ut att vara tillbaka på rätt spår igen. Var riktigt bra på V75 Halmstad i sin näst senaste start. Liite sämre på Momarken, men ändå bättre än jag förväntat mig. Den här hästen behöver bättre banor, och körspö. Går inte att räkna bort för dig som garderar, lär ha en polett tillslut.
5 Rim Perfect har inte rosat marknaden, men visade senast att hon visst kan. Håller farten, segstark.
6 Vikens Easy kan mycket, och kommer felfri blanda sig i slutstriden. Också ett tidigt streck.
7 My Dream Art är min förstahäst här. Hästen är rejält stark, och därmed distansgynnad. Var smällfin redan som treåring och gick tider som ingen annan gjorde så tidigt. Har inlett sin fyraåringssäsong väldigt lovande och såg ut att trivas bra barfota senast. Lär väl gå så igen nu. I ett öppet lopp, klar förstahäst. Lite galoppbenägen, vilket drar ned hans lämplighet som tänkbar chansspik. Men bästa hästen i loppet, tycker jag,
Rank: 7-3-6-1-4-5-9-10-2-12-11-8

V75-3: 2140m autostart
Dagens behållning, det första uttagningsloppet till Olympiatravet.
1 On Track Piraten behövde aldrig dra upp tempot sist. Tackade för fin resa och satte nosen först. Jag blev dock inte övertygad av vare sig intrycket eller sluttiden. En seger är en seger, men just den segern sa i alla fall inte mig särskilt mycket.

3 Digital Ink verkar tillbaka. Inte riktigt gammalt slag, men slagit favoriten Zenit Brick denna vinter. Inte helt självklart han upprepar det.
5 Zenit Brick verkar aldrig sluta utvecklas. För ett drygt år sedan var han i bronsdivisionen. Nu är han snudd på kung i gulddivisionen. Förra gången blev det ju så ogynnsamt det bara kunde bli. Inget tempo att tala om och nerspeedad över upploppet. Jag har dock en teori om att hästen var för långsam, snarare än trött. Med tempo på loppet borde han vinna detta – LÄTT. Men, det får inte behöva bli så att han sätter upp tempot helt själv som det så ofta blir. Kuskplus med Goop. Faktum är att i raden har han 3 segrar och 2 andraplatser. Segrarna är tagna med Goop. Andraplatserna med Örjan och Mika Forss. Fältets bästa häst sett till bevisade kvalitéer senaste månaderna.
9 Cruzado Dela Noche. Eller Cruzze, som han är för mig. Spelade jag in mycket pengar på i våras. En brutalt bra häst, som till skillnad från många hitflugna jänkare faktiskt trivts med att göra jobbet. Från dödens har han malt ner idel klasshästar och det här är verkligen en riktig häst. Jag hade normalt spikat den är typen av häst, men, hösten/vintern som han levererade innan vintervilan satte enorma frågetecken i hans bok för mig. Får därför spela andrefiol bakom Zenit. Men spricka snabba tider. Det kan han.
Övriga bör vara chanslösa. Möjligen är det Beau Mec som kan blanda sig i om alla stjärnor står rätt.
Rank: 5-9-1-3-6-7-8-2-4

V75-4: 2140m voltstart
Ett stolopp över två volter, det får alltid mig att dra öronen om mig.

11 Well Done La Marc bär ett tungt favoritskap från sitt bakspår. Det är tydligt att de tagit det försiktigt med den här startkanonen. Enbart 28 starter, 7 år gammal. Men 11 segrar på dessa 28 starter är imponerande. Ja, hon går bakifrån. Men är inte riktigt lika vass som i ledningen. Dessutom finns tuffa damer där framme och det är inte sprakat toppform om henne hittills i år trots ett par starter, och jag tycker att det finns ett värde i att gardera.

8 Ile Saint Louis är min förstahäst. Tände till i fjol efter ett regibyte till Timo Nurmos. Tappade formen runt årsskiftet, men tände till REJÄLT på barfotabalans i sin senaste start. Då sprang hon finfina 1.14,3 i ett diamantsto-försök från bricka 12 och slutade tvåa. Om hon upprepar den insatsen, skulle det tvinga Well Done La Marc ner mot en medelhög 13-tid för seger. Det blir tufft.
Där bakom gillar jag unga 6 Calissa Rich som utvecklas. Var nära segern senast, men sköt till lite för snabbt över upploppet och snubblade till. Galopp blev följden och formen är fortsatt dold från de spelarna som spelar efter raden. Barfota gav fin effekt, hoppas det blir så igen.
Sen vill jag även nämna 3 Melizza Girl som ”Referenten” övertygat mig att ta med. Hästen har ofta gått överraskande bra när konkurrensen hårdnat.
Rank: 11-6-8-3-12-13-7-15-5-2-10-14-4-9-1

V75-5: 1640m autostart
Här kan det gå undan, kanske får vi till och med dagens snabbaste sluttid här.
5 Global Satisfaction är en ren kvalitetshäst som normalt sett ska vara klar förstahäst i den här typen av gäng. Men jag har ögonen på en annan kuse som är för bra för klassen.
6 Michelangelo Ås har alltid varit en klasshäst, redan som unghäst visade han fina takter och sedan har han fortsatt utvecklas. Men, han har haft lite aktionsproblem, varit ojämn, och även varit borta en del för skada. Är nu i regi Daniel Redén och facit hittills är fortsatt visade kvalitéer men också fortsatt ojämnhet. Kommer dock från en vettig insats senast, och blir det maxbalans här och han är på humör kommer han blåsa till ledningen (han kan verkligen explodera från start i sina bästa dagar) och stanna där länge.
2 Victor A.U. är en underbar individ som alltid leverar. Kommer garanterat få en fin resa och bli giftig tillslut.
3 Furious Francis har varit direkt dålig i år, men har en förmåga att ibland blixtra till. En utpräglad häst när det gäller att skjuta till rejält i överpaceade lopp.
Vill även varna lite för 9 King City som kan springa kanontider på distansen om han är i form, och 12 Ready For More som var en fruktansvärt bra häst innan skadan. På väg tillbaka successivt. Har han tillräcklig form redan nu?
Rank: 2-6-5-3-9-12-10-4-11-1

V<strong575-6: 2140 autostart
Ett inte helt lättlöst klass 1-försök. Ojämnt fält, några sticker ut och det är svårt att välja bland dem.
1 Jordan Lee G.L kan faktiskt ev. hålla ledningen. Där höjer han sig alltid. Har en förmåga att slå till med kanonlopp då och då, och du som verkligen vill försöka bli ensam med miljonerna ska nog måla ditt ett streck på den här kusen.
3 Lukas Zaz står för kunnandet i fältet. Det var en okej årsdebut senast. En lite trög och flegmatisk häst, som borde vara kraftigt förbättrad om de maxar utrustningen inför den här starten. Vi som följde travet i fjol vet vad han går för. Förstahäst på ren kvalitet.
6 Aramis Amok visade senast att vinterträning i ny regi (Bergh) biter. Hur bra den är vet jag inte, tror inte vi såg allt sist. Måste med, känns läskigt att inte plocka med.
8 Sir Henry P. Hill blir jag inte klok på. Blandar 13-tider med 16-tider. Men har ta mig sjutton styrka nog att fälla alla om han får sitt lopp och vaknar på rätt sida.
10 Sir Q.C står för styrkan i fältet. Vann mycket enkelt näst senast. Såg lite mer ansträngd ut senast, och frågan är om han börjar bli trött? Klar andrahäst bakom Lukas på styrkan han visat.
12 Glenn Boko är startsnabb, men drar passande nog alltid spår 12 känns det som. Blir nog mest att smyga med här från läget, men med rejält tempo fäller han många,
Rank: 3-10-6-1-12-8-9-2-5-7-4-11

V75-7: 2640m autostart
Vi avslutar med ett rejält svårlöst lopp i brons.
2 Knifetown Winner är en kanonhäst, och tillika favorit. Men det köper jag inte helt. Det är nog det tuffaste motståndet han mött det här, och jag rankar ner rejält. Spelvärdet i honom är 0. Fin häst, men tidigast ett tredje-fjärde streck.
1 Pampalo är en suverän häst med mycket styrka. Har dragits med knackig aktion och en hel del galopper. Men felfri här kommer han bli sylvass från kanonläge.
3 Jaques Noir är lite mer komplicerad än vad stallet verkar vilja medge. Är faktiskt ojämn, men klass för att köra åttor kring dessa finns. Sprang i somras 1.12,8 över distansen med 6 längder som vinstmarginal utan att se tom ut. Med andra ord, finns galet mycket i hästen. Ganska startsnabb, men tenderar att snubbla i starten. Vi får se hur de resonerar i stallsnacket.
5 Overtimeosåfin är en häst som är omöjligt att bli klok på. Känns som en utpräglad lunchhäst/V64a-häst ena dagen. Andra dagen blixtrar han till rejält och sänker V75-hästar som om de vore nybörjare. 2% på den typen av häst är bara att tacka och ta emot på. Ska vi bli ensamma får han gärna blixtra till här.
7 Valley Brodde matchades mot kulltoppen i fjol och som treåring. Räckte inte helt. Slogs mot miljonhästar, men är själv kvar i brons. Vann dock trots allt sitt uttagningslopp till Kriteriet. Kunnande finns. Man får därför ändå säga att hästen slagits med mycket hårdare hästar, och han måste räknas väldigt tidigt.
8 Let It Happen är direkt bortglömd här. Spåret är ju vad det är. Men det är en utslagsgivande distans, och hästen kan öppna tillräckligt för att inte komma bort helt. Jag tycker intrycket senast var helt suveränt. Sprang 1.13,3 efter ett halvårsvila och såg ut att ha kräm kvar. Det här är en rejält underskattad häst, och med ett bättre spår hade jag chansspikat utan att blinka.
9 Handsome Brad maxades inte senast. Såg mer ut som preparé. Kan mer än folk tror, men saknar lite vinnargnista. Streckas.
10 Rafiki Fri är alltid bortglömd. Stark, och kommer bli giftig om det körs.
11 Aileron ska nämnas. I sina bästa stunder, med mycket klaff, kan han blanda sig i. Men ledningen hade nog passat bättre.
Rank: 2-9-7-3-8-1-10-5-11-4-12-6

KUSKINTERVJUER

Lopp 2
1 Luksom
är lite ojämn av sig; ibland tar han i, ibland inte. Nu har han gått starkt på slutet och borde komma iväg bra härifrån. Med tanke på formen bör han sluta långt framme. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson.
2 Västerbo Pay Me var bra som tvåa i ett montélopp på Eskilstuna senast och formen är mycket bra. Det här är en hederskille som alltid gör sitt jobb. Han är inte startsnabb och det gäller att hitta en så bra position som möjligt och sedan hoppas att det blir lite körning. Norskt huvudlag och skor runt om senast med små brodd bak och som väderprognosen ser ut blir det samma igen. Tar man med 4-5 hästar ska han med på lappen, säger Kristofer Jansson.
3 Entertainment Ås gjorde det bra vid segern senast då hon vann säkert. Hade varit ifrån en tid innan och ska gå framåt med loppet i sig. Läget borgar för en fin löpning. Felade i voltstart näst senast, men bör gå felfrritt nu, bara hon håller sig lugn. Tufft dock att möta hingstar i V75 så vi är nöjda om hon är trea-fyra i första hand. Troligen barfota fram nu, säger Anton Sverre.
4 Djorkaeff Sisu gick fullt godkänt på Momarken senast. Det var svårt att ta något på täthästarna i avslutningen. Formen är riktigt fin för dagen. Knepigt läge, men han är långsam ut och hamnar alltid långt bak. Gick med norskt huvudlag och rycktussar för första gången senast och det blir samma igen. Har lite dåliga hovar så det blir troligtvis skor igen. Distansen är ett plus och uppgiften ser passande ut, säker Viktor Rask.
5 Rim Perfect imponerade vid segern på Eskilstuna senast och visade form direkt efter lite uppehåll. Gillar lång distans, men är trevande från början i voltstart och lär tappa lite. Blir nog svårt att vinna sedan, men platschans ska hon ha. Ingen ändring, säger Hans R Strömberg.
6 Vikens Easy körde jag senast och det blev galopp in i första kurvan när det gick lite för fort. Kändes fin annars och har form. Bra läge för en startsnabb häst och 2640 ska gå bra. Kan vara någonstans där framme och vi ändrar inget, säger Preben Sövik.
7 My Dream Art vann senast på ett bra sätt och formen är jämn och stabil. Han gör alltid sitt jobb. Voltstart är inte bra, men springspår passar fint och Nicklas brukar vara duktig på att få iväg dom. Barfota senast var ett stort plus och det blir exakt samma utrusning igen. Räknas i ett lämpligt gäng, säger Markus Lilius.
9 Fux de Luxe var jag lite besviken på direkt efter loppet i lördags, men jag tror inte att han gillade den lösa banan. Distansen borde passa, bara det inte blir uppullat. Utan att binda mig vid någon taktik kan jag nog i så fall tänka mig att styra på. Motståndet ser enklare ut än senast och han duger i klassen. Ingen ändring, säger Thomas Dalborg.
11 Johannes Sisu har fin form, men vi fick ju ett tråkigt läge. Jag är inte så påläst, men Hans´ häst (Rim Perfect) var ju riktigt bra senast. Den enda ändringen är att jag nog skruvar ur brodden fram, säger Anna Andersson.
12 Ramon Dekkers gör godkända prestationer, men det känns som att det finns mer att plocka ut ur honom. Senast gjorde han första starten efter en liten paus och han borde ha gått framåt till den här gången. Nu fick vi ju ett uselt läge och Luksom är förstås den hetare chansen av våra två. Ingen ändring, säger Oskar J Andersson.

Lopp 3
1 On Track Piraten var jag förstås nöjd med senast och hästen har form nu. Läget är bra, jag laddar vad som går för ledningen. Tycker att han är en av dem som kan vinna och vi kör barfota runt om igen, säger Hans R Strömberg.
3 Digital Ink såg fin ut vid segern i comebacken senast och hästen ska gå framåt med loppet i sig. Känns som att han är på gång på allvar och läget blev inte fel. Bör vara långt framme och jag tror inte det blir någon ändring, säger Preben Sövik.
5 Zenit Brick kunde inte hålla On Track Piraten ifrån sig i speedkörningen senast, detta efter att ha gått i dödens hela vägen. Vi var fortsatt nöjda med Zenit Brick och han känns jättefin i träningen efter, formen är intakt. Öppnar rätt bra från spår 5 och visst måste han räknas. Trivs också med Björn i sulkyn. Ingen ändring, säger Andreas Lövdal.
6 Beau Mec var jättefin senast vid seger på Gävle och börjar närma sig sommarformen även om det är en liten bit kvar. Hamnade lite väl långt ut på vingen eftersom han inte är speciellt startsnabb. Vi behöver lite tur härifrån, både vad gäller positioner och hur loppet blir kört. Skor runt om senast och små brodd bak och det blir samma igen om det inte går att köra barfota, vilket är det bästa, säger Lars Wikström.
7 Sceicco är en häst som haft stora problem med fräschören i karriären. Har gjort en start för oss och var då klart godkänd, framför allt såg han mycket fin ut. Ska gå framåt med det loppet i sig, men han behöver säkert flera genomkörare i kroppen för att vara ett segerbud i Gulddivisionen. Är han trea-fyra är vi nöjda och någon ändring i balansen har vi inte tagit ställning till ännu, säger Pär Pergenius. 8 Cool Keeper fick ju sämsta spåret och det är såklart surt. Formmässigt tycker jag att han blir bättre och bättre, men nu får vi backa och hoppas komma ner i ett skapligt läge. Jag får nog vara nöjd om vi är med och hackar om ett fjärde-, femtepris. Det kanske blir barfota runt om den här gången, men det beror förstås på hur banan blir, säger Leif Witasp.
9 Cruzado Dela Noche gör årsdebut här efter att ha tränats mycket i backen under vintern. Har fått mycket jobb men är inte testad i några snabbare farter. Brukar visserligen gå bra efter vila, men jag tror verkligen han behöver lopp i kroppen. Läget är bra såtillvida att han bör få ett snällt lopp i ryggar. Tror inte han segerstrider direkt och vi kör nog med skor igen, säger Stefan Melander.

Lopp 4
1 Superinga är mest med som resesällskap till Tangen Haap, men jag tycker att hon har gjort det skapligt efter sitt långa skadeuppehåll. Hon är inte så snabb ut, men skulle vi hamna i tredje invändigt och hänga med till en peng är jag fullt nöjd. Jag tänkte pröva norskt på henne för första gången och låta henne gå barfota runt om, säger Björn Karlsson.
4 Blabar har tänt till lite grand på slutet med jänkarvagn och spurtat riktigt fint. Hade krafter kvar senast och det har hon haft nästan alla gånger. Hon kan en hel del i grunden, men det är inte helt lätt att få henne att bruka sig för fullt. Det blev sämsta möjliga läge och nu blir det vanlig sulky och norskt huvudlag för att hon ska hålla sig lugn. Skor runt om som alltid. Det blev ett passande lopp och hon borde tjäna en slant i alla fall. säger Lars-Åke Söderholm.
5 Xanthis Amber var bra senast som tvåa i Eskilstuna och gjorde sitt bästa lopp på mycket, mycket länge. Jag förväntade mig ett lyft med barfotabalans, men även jag blev positivt överraskad. Tråkigt läge, men hon är travsäker och jag söker sargen härifrån om det går. Förutom barfota var det fransk mask (mer stängt än helstängt) och ingen check senast och det blir samma igen. Stort plus om hon kan gå barfota igen. Blir hon bland de 3-4 främsta är jag helnöjd, säger Jörgen S Eriksson.
8 Ile Saint Louis gick klart förbättrat senast och var nära att vinna. Vi körde barfota runt om då och det var ett stort plus. Vi kör så igen och med klaff från läget kan hon vara långt framme, säger Andreas Lövdal.
11 Well Done La Marc kördes till ledningen efter dryga femhundringen senast och vann lätt. Hon såg fin ut och är på gång. Tål också att göra en del själv i loppen. Med klaff på vägen är hon inte borta och vi ändrar nog inget, säger Anton Sverre.
12 Diamond of’Em tycker jag var lite seg senast, även om loppet blev lite väl ryckigt kört. Hon fick en paus efteråt och nu känns det som att det är bättre tryck i henne. Nu siktar jag på att köra barfota fram om banan tillåter det, säger Jakob Croon.
13 Quebec C.D. har haft jämn och stabil form hela vintern och verkar fortsatt bra. Fick för långt fram senast, men jag tycker att hästen gjorde det bra ändå. Har varit ute i tuffa sällskap på slutet och möter nu sin rätta klass igen. Trivs att gå bakifrån och uppgiften ser tilltalande ut. Samma utrustning som senast. Har lite för dåliga hovar för barfotakörning, säger Peter G Norman.

Lopp 5
1 Time Machine
har inte tävlat kontinuerligt och har därför inte hittat någon riktig form. Senast kändes han bra travmässigt, men det fattades en hel del i honom. Han är säkert bättre med det loppet och kan ju öppna bra. Han får hänga med och ta det han får. Det blir barfota runt om den här gången, säger Oskar J Andersson.
2 Victor A.U. vann lätt i årsdebuten och även om det inte blev mycket till lopp kändes han fin. Det var en perfekt årsdebut och när han nu fick ett bra spår får jag vara optimist. Han går med skor och jag tror han fungerar bäst så. När han går barfota tycker jag att han blir för flack i gången, säger Torbjörn Jansson.
3 Furious Francis återkom senast efter uppehåll och såg fin ut som lite fastlåst till slut. Ska gå framåt med loppet i sig och nu är planen att köra barfota runt om, det är ett klart plus. Läget är fint, han är snabb ut och distansen passar. Det kan bli full fart hela vägen och det är vinstchans, säger Anton Sverre.
5 Globalsatisfaction var finfin senast då han vann V75 den tunga vägen. Har nu två lopp i kroppen efter vila och han ska bli allt bättre. Detta är en häst som går upp i Gulddivisionen om han får vara frisk och hel. Ska räknas och vi kör barfota fram igen, säger Andreas Lövdal.
6 Michelangelo Ås var ju bra i regi Robert Bergh i Sverige. Har sedan varit i Frankrike och varit i vår träning i de tre senaste starterna. Har inte haft någon riktig tur, bl a blev han påkörd och felade bort en riktigt bra placering näst senast. Känns fin efter hemkomsten, men är svårbedömd. Någon ändring är inte bestämd, säger Pär Pergenius.
7 Erica var ute i ett montélopp senast och det vill jag nog helst glömma. Jag vet inte om hon var dålig eller om det var för att hon liksom aldrig kom in i loppet. Hon känns i alla fall som hon ska efteråt, men med senaste loppet på näthinnan ligger jag lågt. Dessutom blev ju spåret inte det bästa. Hon kommer att gå barfota fram nu om banan tillåter, säger Li Hanné.
9 King City kändes väldigt fin i årsdebuten och gjorde en helt ok insats i ett lopp som kördes långsamt i början och väldigt fort till slut. Ska gå framåt med loppet i kroppen och kan mycket när han är i ordning. Inte helt borta och eventuellt kör vi barfota fram nu, säger Kenneth Haugstad.
11 Above All Ås fick en konkurrent i knät senast och det blev galopp. Jättebra före det och jag vill nog hävda att formen är så bra som den kan vara. Nu blev det ett iskallt läge och det måste bli toktempo om vi ska komma in i matchen. Det blir skor runt om och bike som alltid med den här hästen, meddelar Lars Wikström.
12 Ready For More var jag nöjd med i årsdebuten. Han gick i spets men fick ett par tryckare och orkade inte hålla undan. Han är säkert bättre med loppet, men fick ju sämsta läget. Jag får ligga lågt nu och hoppas på det bästa. Ingen ändring, säger Caroline Holm.

Lopp 6
1 Jordan Lee G.L. var inte mer än ok i lördags, men fick också alltför vida spår. Vi provar igen då han står så bra inne i klassen och nu går vi ”all in”, med barfota runt om. Jänkarvagn och ”kupor” som senast. Lite svårbedömd dock, säger Håkan Wallberg.
2 Dust Collector chansade jag invändigt med senast och han gick i mål med krafter kvar. Nu fick vi ett bra läge, men han är inte tillräckligt startsnabb för att vi ska kunna vara med och köra om ledningen. Blir det bra bana kör vi barfota fram vilket är det bästa. Som vanligt tufft emot på V75, men jag har också en bra häst som ska räknas, säger Mattias Djuse.
3 Lukas Zaz är en häst vi gillar skarpt. Vi var nöjda med hästen senast trots att han inte vann som storfavorit. Vi hade öppet huvudlag och inga rycktussar. Lär gå framåt rejält. Nu blir det halvstängt och rycktussar och han är startsnabb. Tuffare emot nu, men han är bra själv, säger Markus Lilius.
4 Neverendingdream galopperade senast. Både jag och hästen var tyvärr överladdade. Han kändes mycket bra efter galoppen och formen är mycket bra. Fick ett drömläge och hästen är startsnabb och det blir laddning från start. Det blir barfota runt om den här gången, annars samma utrusning som senast, säger Joakim Eskilsson.
5 Qamaro C.D. gjorde det bra som trea bakom Digital Ink och Sir Henry P.Hill sist. Har form och hoppas på tempo då han är entaktad. Är ingen raket ut. Platschans och vi ändrar inget, säger Hans R Strömberg.
6 Aramis Amok var vi mycket nöjda med vid segern i årsdebuten senast. Ska gå framåt med loppet i sig och är en rejäl häst. Han är vår bästa V75-chans och vi kör barfota igen om banan tillåter, säger Preben Sövik.
7 Smokey Herman har två galopper i följd, men det har inte varit hästens fel. Långt ut på vingen, men hästen är snabb från start och det är bara framåt som gäller. Måste invänta banan innan balansen bestäms, men barfota bak senast fungerade bra och han har fina hovar. Jag har bra feeling, säger Ulf Stenströmer.
8 Sir Henry P.Hill gjorde det bra senast och att han inte kunde hänga med Digital Ink till slut är inget att säga om. Borde ha gått framåt med loppet, men nu fick han ett tråkigt spår. Han tål dock att göra mycket på egen hand och kan kanske sluta rätt långt framme. Ingen ändring, säger Oskar J Andersson.
9 Gravity Falls var en besvikelse i lördags. Var inte heller speciellt trött i mål. Vi provar igen och hoppas att täta starter förbättrar honom. Om man räknar bort senaste insatsen, har hästen visat att han duger. Ingen ändring, säger Kenneth Haugstad.
10 Sir Q.C. har varit strålande och känns fortsatt fin i jobb. Har en V75-final nästa vecka, men hästen tål att göra rejäla insatser vecka-vecka. Kusken får bedöma taktiken, men hästen har ju visat att han duger. Ingen ändring, säger Stefan Melander.
11 Vikens Beer Hunter är en hårding. När han vann på Bjerke näst senast inledde han i fjärde- och tredjespår innan han kom ner i dödens. Är entaktad så han får hoppas på överpace. Kan komma till slut med tempo, varnar Joar Lysaker.
12 Glenn Boko gick klart godkänt från tråkigt läge i årsdebuten senast. Ska gå framåt med loppet i sig, men han har samma tråkiga spår nu. Vi får vara nöjda om han är trea-fyra och det kan bli barfota bak, säger Anton Sverre.

Lopp 7
1 Pampalo spurtade snyggt till seger på Solvalla senast och vi var nöjda. Han fungerar fint på den balans han går med nu och läget är intressant. Kan öppna raskt och han är en av våra bästa V75-chanser på söndag. Ingen ändring, säger Anton Sverre.
2 Knifetown Winner kan inte bli mycket bättre. Han fick ett perfekt läge eftersom han är startsnabb och Nicklas. Han går klart bäst i täten. Den här gången blir det barfota om det går och det är ett stort plus. Dessutom lutar det åt halvstängt huvudlag. Vår bästa chans i omgången, säger Markus Lilius.
3 Jaques Noir galopperade i lördags och det vill sig inte för hästen. Han är annars i bra slag och bättre än raden. Tror han kan slå till när som helst och vill varna för honom. Tror det blir barfota bak igen, säger Andreas Lövdal.
4 Zeus Karsk blev fast senast och gick i mål med alla krafter kvar. Hästen har absolut toppform för dagen. Läget blev bra och även om han inte är någon blixt från start kan han öppna hyggligt. Han står ganska hårt inne i Bronsdivisionen, men jag tycker att han hör hemma där. Blir exakt samma utrusning som senast, öppet huvudlag, camvagn och skor runt om, säger Peter G Norman.
5 Overtimesåfin var bra senast och har jämn och stabil form som alltid. Bricka fem är lite lurigt då han öppnar ojämnt och jag är rädd att det kan häxa härifrån. Får han sitt lopp kan han slå de flesta i den här klassen, men det behövs lite tur. Han går alltid med jänkarvagn och norskt huvudlag. Barfota fram nu om det går. Blir det pengar är vi nöjda, säger Lar-Göran Söderberg.
6 Taffy har fått några lopp i kroppen. Han har ofta haft dåliga lägen, men ändå gjort det bra. Han har tidigare galopperat när jag prövat att köra utan skor, men han känns så stabil att jag funderar på att göra det på söndag. Jag ska avvakta och se lite hur banan blir först, säger Fredrik Wallin.
7 Valley Brodde var fin i årsdebuten och går framåt med loppet. Inget kul läge, men det är lång distans så det finns tid att komma till. Räknas och vi ändrar inget, säger Kenneth Haugstad.
9 Handsome Brad blev bara trea som storfavorit senast. Calle sa att han inte trivdes på banan, men han avslutade ändå ruskigt bra med skor runt om och brodd. Visst hade framspår varit bättre, men han går bra även bakifrån. Vi siktar att köra barfota runt om och det är ett jätteplus. Klart att han ska räknas, säger Ulf Stenströmer.
10 Rafiki Fri vann överlägset senast i ett vanligt lopp. Nu är motståndet värre, men läget blev perfekt. Ska han duga på på V75 och på den här distansen krävs en smygare och som loppet ser ut borde det bli tempo. Senast hade vi helstängt, men jag gissar att det blir norskt nu för att han ska hålla sig lite lugnare. Barfota om banan tillåter, men skor går nästan lika bra. Har stora förhoppningar, säger Hans Karlsson.
11 Aileron gick helt ok i årsdebuten och ska gå framåt med loppet i sig. Men läget blev tråkigt, framför allt för en häst som trivs att vara där framme. Nöjda om han är trea-fyra och det blir barfota bak igen, säger Preben Sövik.
12 Guinea Boko var strålande bra vid segern senast och det var inte överraskande då hon visat smygform. Fick ett uselt läge, men det spelar inte så stor roll då hon ändå brukar hamna i kön. I det här sällskapet går det dock inte att syna dödens. Det är bara att hoppas på toktempo. Öppet huvudlag, jänkarvagn och skor som alltid. Jämför man mina två håller jag Overtimeosåfin lite högre, säger Lars-Göran Söderberg.

Publicerad 1 april 2018 klockan 09:10

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 18:41