Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Malaysia 2 + fräckis

Bilden är tagen från min balkong på lyxhotellet.

Kuala Lumpur är inte så stort till ytan, man bygger på höjden istället. Anders påpekade att det måste vara ett väldigt högt marktryck, och det fick mig att tänka på att jordplattorna kanske kunde röra sig!

Malaysia är rent och fint, men så kostar det också 300 Ringit (c:a 600 kr) att kasta en cigarettfimp. Att jämföra med att kasta ut en korv från sin bil i Storå, det kostar 800 kr.

Allting är välordnat, man ser inget klotter, inga busar på stans gator, inga fyllon eller missbrukare över huvud taget. Inga bilbränder, ingen stenkastning på poliser, inga problem alls, såvitt man kan se. Jag har heller inte sett varken katt eller hund här, så antagligen kan de inte uppfostra dessa till att inte skita på gatorna.

Hit kunde de svenska politikerna åka för att se hur det här landet har gjort för att stävja olika brott som förekommer i Sverige!

Trafiken flyter bättre och inte alls lika mycket MC:n här som i Thailand. Det verkar som det är lätt att få jobb, och man ser omgående att det är ett rikare land än Thailand.

Mest imponerande var de högsta husen i landet, som var konstruerade i rostfritt stål, påkostat värre, men troligtvis med kinesisk finansiering. Det var två torn som låg 2-300 meter från vårt hotell. Härifrån avgick bussar varje halvtimme, som tog oss runt i hela staden. Det var en prisvärd utflykt, kostade 45 ringit, och biljetten gällde i 24 timmar. Halva bussens tak är borttaget, man kunde också sitta med AC både resterande övervåning och undervåningen.

Det var 23 stopp efter vägen, där man kunde gå av, för att gå på igen efter matintag eller ölköp, eller om man ville besöka en tjusig fågelpark, en moské eller några olika muséer. Det är svårigheter att köpa öl efter vägen, men vid stopp 9 finns en 7/11 butik som säljer, om du nu har missat att ta med öl. Det här tar hela dagen om man startar på morgonen och går av på ett par ställen.

Man borde tipsa om det här landet för muslimerna i Sverige, här kan de vara bland sina gelikar. Integrationen är total, finns inga sådana problem alls här! Inte behöver de få samvetskval heller, för de går på bidrag och känna att de belastar samhället. Det är dessutom ett bättre klimat här än i Sverige! De har väl också närmare hit, inte behöver de riskera livet för att fly över några hav heller! För det kan väl inte vara så att de kommer till Sverige bara för att få bidrag istället för att jobba? Nej, så fräcka kan jag väl inte tro att de är!

Dag 3

Dags för hemfärd tillbaka till Thailand. Här kollade vi olika alternativ att ta oss till flygplatsen. Lite förvånade blev vi när det kostade 90 ringit att åka taxi 80 minuter, mot att åka det miljö vänligare tåget, som kostade 165 ringit för 3 personer! Vi struntade fullständigt i Malaysias miljö, och tänkte på vår ekonomi istället.

Detta är sista inlägget från det alltmer varma Thailand. På fredag får jag nog byta ut sandalerna, och gömma tårna i något, det känns inte bra.

 

Veckans fräckis har vi inte haft på länge

En läcker blondin vinkar till mannen, han tycker att han känner igen henne.

-känner jag dig, frågar han.

Hon svarar:

Om jag inte tar fel så är du far till ett av mina barn.

Han börjar fundera på den enda gången han varit otrogen och säger:

Shit, är du strippan jag ”satte på” på biljardbordet på min svensexa medans kompisarna såg på och din väninna piskade mig med våt selleri och stoppade upp en gurka i rumpan på mig???

-Nej, jag är din sons klassföreståndare..

 

Publicerad 7 mars 2017 klockan 04:57

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-05-20 23:13