Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Lek, m.m.

Håll ut! Skriver bara några rader om travet. Måste ju meddela att VM i V75 har startat, det är fortfarande inte försent att bli med. För min del går tävlingen ut på att vinna över kompisarna, men främst Bengt Östlund och Leif Elfving som jag ser som mina huvudmotståndare! Den sistnämnde gjorde startrusning och fick 5 rätt den här omgången, och det vet vi ju hur det brukar gå med startrusningar! Bagarn och jag kom på blygsamma 3 rätt. Bästa Lindesbergare heter Johan Sjökvist med sina 5 rätt och ligger på plats 235 i listan. Han åkte som de flesta andra i lopp 4, men också i lopp 6. Han hade dock vinnaren i tankarna för han hade den som andra reserv. Honom får vi hålla på, bättre lycka nästa gång säger jag!

En sak till som inte har med någonting att göra. Man kan sällan bli riktigt glad i Thailand. Det finns 37 fiskrestauranger här efter beachen. Tror du någon av dem har stekt strömming? Icke! All glädje utan stekt strömming är ingen äkta glädje.

Lek

Nu tror du säkert att det ska handla om någon lek, men se där gissar du helt fel. Lek betyder liten på thai, motsatsen heter jaj och betyder således stor. Man kan t.ex. säga ham jaj och ham lek, vilket betyder…… det gör detsamma förresten, det är bara onödigt vetande. Men det har ingenting med fläsk att göra!

Damen på bilden kallas för Lek, det är hon som städat åt mig ett par säsonger, hon är nu inne på sin tredje. Hon byter sängkläder och tvättar gardiner, numera tar hon hand om mina kläder också! Häromdagen sydde hon i en knapp åt mig. Det visade sig att hon hade en liten fiffig uppfinning. Det var som en liten burk i plast som hon trädde på fingret. Den hade små fördjupningar på utsidan som nålen placerades i. På det viset kunde hon styra nålen mot hålen i knappen. Så ibland finns det bra hjälpmedel för damerna att ta till, jag blev mäkta imponerad!

Men jag har börjat oroa mig på sistone, för hon har börjat komma hit fast hon varken ska städa, diska eller tvätta! Sådant måste man se upp med, för plötsligt är man en boyfriend utan att ha märkt det, och det kan dra med sig mycket! Det är väldigt lätt att bli det här, så det vill jag verkligen varna för, är man minsta ovan kan man torska väldigt fort. Nu är jag ganska rutinerad, så jag märker sådant i tid tycker jag.

Nu sköter hon sig visserligen ganska bra, hon förstår att hon måste vara tyst när jag skriver eller pluggar på travet. Hon kan roa sig själv, det är en fördel, hon lägger sig på sängen med öronproppar och knäpper på sin telefon. Hon lyssnar antagligen på musik, för ibland hör hon inte när jag säger till henne att hämta en kall öl åt mig!

Hon frågar ofta om jag saknat henne, när hon inte varit här på några dagar. Det måste jag medge att jag gör ibland, speciellt när vi haft fest här, då kan det se för djävligt ut. Men så ofta är det ju inte.

Hon har gått på en bra skola i Bangkok, och pratar bättre engelska än mig, det behöver man iofs inte vara speciellt duktig för. Hon är med mig ibland när jag behöver prata thai, för min thailändska är mycket undermålig kan man säga. Hon ska få hjälpa mig så jag får en försäkring på MC:n. Det är lite krångel med det, eftersom det är ett arbetsfordon och saknar registreringsskylt. Man får använda chassinumret istället.

Likadant med körkortet. Man måste egentligen ha thailändskt körkort. Har i alla år använt mitt svenska, men har de körkortskontroll gäller inte det. Thailändska poliskontroller är inte som i Sverige. De kan ha en kontroll där de kollar nykterheten, en annan kontroll där de kollar enbart droger, och en annan där de kollar körkort. Det är i en sådan kontroll man torskar på sitt svenska körkort. Men det är bara att betala böterna så får man åka vidare.

Jag åkte utan hjälm för någon vecka sedan och hade inte internationella körkortet med mig. Då visade jag det svenska, och det gick bra. Det kostade 400 bath att åka utan hjälm, det fick jag betala 700 bath för i Roi-Et. Så det är alltså billigare här efter kusten! Det kanske beror på att det är mer folk här, så polisen får in sina pengar ändå! Det är lite annorlunda tankesätt här i Thailand, det har både sina för och nackdelar.

 

Publicerad 27 oktober 2017 klockan 05:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-05-20 23:15