Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Kvalitetstid

Så här ser den omtalade club sandwish smörgåsen på Villa Kon Ao ut
Jag har haft kvalitets tid i tio dygn. En av sönerna offrade halva sin tid här på mig, vi har haft riktigt trevligt tillsammans. Vi avslutade med en verkligt prisvärd Club Sandwich. i söndags innan han drog iväg till Pattaya. Han kände sig nu tillräckligt utvilad för att partaja i Pattaya några dagar.
Jag mötte upp honom i Pattaya när han kom. Skulle ta hand om livsmedel jag beställt från Sverige. Han skulle komma till mig efter att han rullat hatt i Pattaya en vecka. (Det ni ungdomar, så hette det när jag var ung)
Han började tala om att följa med mig till Rumpan istället dagen efter, han ville ta det lugnt ett tag. Då beslöt jag mig att vara kvar i Pattaya över natten. Här en tjusig bil som stod parkerad utanför hotellet.

Vi skulle ta en barrunda i Pattaya kvällen före, det blev han som stod för det mesta ekonomiskt. Normalt kostar en öl 60-70 baht, men vi gick på två ställen där ölen kostade hiskeliga 135 baht.
När vi kom in i baren fanns bordsplatser runtom alla väggar i hela lokalen. I mitten fanns en scen där ett antal yngre flickor utförde något de kallade dans. De stod med högklackade skor och trampade och vickade på stjärten, i takt med högt spelad musik. Efter ett tag blev de så varma av detta, att de nödsakades ta av sig kläderna och fortsätta med detta helt nakna, ändå fanns det AC i lokalen. Dagen efter for vi så till Rumpan.

Jag fick en beställning, att köra två damer till Koh Samet, så då valde vi också att tillbringa dagen där. Damerna ville av vid färjelägret, och de tillbringade dagen där med promenader runt där. Vi valde att åka runt på hyrda MC:n och tittade närmare på ön.
Dagen efter åkte vi till Tropic Garden, som det egentligen borde heta, men den heter något annat. Tio dagar gick fort, det som fanns i plånboken försvann också fort.

Igår dök tvätterskan upp, två dagar försent. Henne har jag väl inte presenterat. Hon är betydligt kraftigare än städerskan, det stör inte speciellt, när hon ligger i en solstol så flyter det ut, hon blir bara lite bredare. Tvätterskan låter inte bra att kalla henne, men jag har inget val. När jag tilltalar henne kallar jag henne My Heart. Vilket är vansinnigt, eftersom det kan missförstås, vilket jag tror det har gjort också. Anledningen är att jag har glömt bort vad hon heter, nu har vi träffats flera gånger, så nu gitter jag inte fråga. Hade tänkt sonen skulle fråga vad hon heter.

Det är höskördetider här, vi stötte på det här hölasset

Nu väntar jag in nästa besök, två avdankade företagare från Lindesberg, jag ska visa dem att den bästa beachen i Thailand är Mae Rumpueng Beach

Publicerad 30 januari 2018 klockan 05:14

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-02-18 23:00