Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Just idag + historia

Är det en speciell dag, om man kollar vad som hänt den 8 januari. Elvis Presley föddes den här dagen 1935, likaså David Bowie 12 år senare. Kim Jong Un föddes också den här dagen 1984, men den tycker jag det hade varit bättre om han blivit en fläck på lakanet istället, men det är ju hans far som drumlade till det.

Men det hände också en annan sak. Den 8 januari 2013 skrev jag min första blogg här på Lindenytt, som då handlade om trav. Innan jag började fanns det flera som bloggade om olika sporter, jag tyckte då att det skulle kompletteras med en travblogg.
Eftersom det intresserar mig så föreslog jag mig själv som kunde blogga om det. Fick ett positivt besked från ledningen på Lindenytt, som tyckte det kunde vara ett bra komplement.

Jag höll på med det ett tag, jag övergick sedan att börja skriva om allt möjligt annat. Att skriva är kul, och jag vet ju att om man slår ner de här tangenterna rätt i en viss ordning, kan man faktiskt få Nobelpriset, även om det inte kommer att hända mig!

Det här med trav var egentligen bara en anledning att få börja skriva, men det kunde jag ju inte gärna säga. De kunde ju ha frågat mig vad jag skulle skriva om, vad skulle jag ha svarat då?
Det vet jag fortfarande inte förrän jag börjar skriva, det är därför jag har sådana uppenbara problem med rubriksättningen. Men övning ger färdighet, så nu har jag lärt mig att skriva det jag ska först, därefter sätter jag rubriken!

Jag smög igång lite försiktigt med att delge mina synpunkter på sådant som hände runtomkring mig. Det visade sig senare att mina läsare uppskattade mer allt annat dravel jag skrev utanför travet.
När jag började hette bloggen Travnörden, men så tyckte jag att den skulle ha ett annat namn, som mera beskrev vad jag skrev om, då föddes Gubben Synpunktiserar. Jag vet inte ännu om det finns ett ord som heter synpunktiserar, men har man synpunkter om något så måste man väl kunna synpunktisera om det?

Skillnad när kvinnor och karlar beskriver

Det finns många skillnader mellan män och kvinnor. Hur riktig kärlek ska se ut och upplevas kan vara en sådan detalj. Det varierar givetvis från person till person, men den typen av olikheter kan vara ganska roliga att skämta om. Oftast brukar det vara mannen som framstår mest simpel och enformig. Som kille har jag heller inga problem med det alls. Sådant får man bjuda på!

2 väninnor sitter och pratar på ett fik:
– Vi hade sex i går, jag och Micke … katastrof. Han kom hem från jobbet, slängde i sig middag på 3 minuter, vi hade sedan sex i 4 minuter och sekunderna senare somnar han… Själv då?
Vännen tittar drömmande ut i luften:
– Fantastiskt. Han bjöd mig på middag på en restaurang jag valt, vi promenerade hem i ungefär 1 timme. Väl hemma tände han några ljus och så hade vi förspel i 1 timme. Vi hade sedan underbart sex i minst 1 timme. Till slut, kan du tänka dig, så låg vi och småpratade i säkert 1 timme.
”Middagen serverad”
Rena sagan med andra ord…
Deras respektive sitter och pratar några gator längre bort:
– Vi låg i går, jag och Mia. Helt underbart! Kom hem från jobbet, middagen är redan serverad, käkade, hade sex, sedan somnade jag. Kan inte bli bättre! Själv då?
Vännen svarar, med deppig röst:
– Katastrof! Kommer hem från jobbet, elen hade gått. Fick bjuda tanten på middag. Inte gott, men dyrt, hade sedan inte råd med taxi, så vi fick promenera hela vägen hem. Kommer hem, ingen el, fick tända några ljus så man ser något. Var så irriterad att det tog 1 timme för mig att få upp den, sedan kunde jag inte komma på 1 timme heller. Frustrerande som fasen. När jag äntligen kom kunde jag inte somna. I minst 1 timme låg jag där tills hon till slut lyckades snacka mig till sömns…

Publicerad 8 januari 2018 klockan 05:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 07:04