Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Julafton

Bilden är en tjusigt målad pick-up som brukar komma på MC träffarna som är på tisdagarna vid Villa Kon Ao.

Vi var 14 st speciellt inbjudna till julbord och julklappsutdelning på Villa Kon Ao, som ju är byns travrestaurang. Det var en trevlig tillställning som jag hoppas blir en tradition i framtiden.
Julklappsutdelningen var lite speciell, det var inte alls säkert man skulle få någon julklapp. Alla skulle köpa tre julklappar för 300 baht, de kunde kosta 150, 100 och 50 baht, eller någon annan lämplig kombination.

Alla julklappar lades sedan på ett dukförklätt biljardbord. Därefter skulle alla deltagare slå med tärning för att få en julklapp, det var sifforna 1 och 6 som gav utdelning. En deltagare fick bara en julklapp, det var en tändare som var formad som en toalett till utseendet.
När alla julklappar var slut på bordet, skulle alla öppna sina julklappar.

Därefter kom en ny runda med tärningen, men som den här gången var tidsbegränsad till 10 minuter. Om man då fick 1 eller 6 fick man ta en valfri julklapp från de andra som man ville ha.

Det här var riktigt kul, ett badmintonset bytte ägare flera gånger. När det var slut hade jag fått ihop en chokladask, en väckarklocka, en 12 volts fläkt, en borr samt en schal som städerskan valt. Från början hade vi samlat på oss 7 julklappar, men vi fick behålla 5 av dem. Jag hade länge en elektrisk flugfångare, men blev av med den sista rundan, efter det var tiden ute.

Jag hade som sagt städerskan med mig. Hon har en speciell egenskap, så fort hon dricker öl, måste hon börja dansa. Själv kan jag inte dansa om jag inte dricker sprit, då får jag ont i hela kroppen! Jag är inte så mycket för att dansa längre, jag dansade mig igenom hela 70-talet utan att kunna dansa, men det har avtagit alltmer, ju äldre jag blir.
Då kunde jag dansa flera fredagar efter varandra med samma tjej, de märkte aldrig att jag inte kunde dansa. Jag hade en egenskap att sjunga när jag dansade, inbillade mig att det gick bättre av det.

Vid 21.30 tiden åkte vi därför till Perble Haze som är byns hålligångställe, och tog varsin öl där. Men det blev inget dansande för henne där heller, så då åkte vi vidare till westernrestaurangen, för att hon skulle få sitt tillmäle tillfredsställt.

Här lyckades det bättre för henne, och vi bestämde att åka hem vid 23.00 tiden.
Det drog ut på tiden så vid 23.45 blev jag nödsakad till en deal, om jag blir med upp och dansar en gång, då kan vi väl åka hem sedan? Det accepterades, så då blev det så.

Publicerad 25 december 2017 klockan 14:30

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 06:52