Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Järvaveckan

Det blev sent med bloggen idag. Den här veckan har jag rört till det så jag fått lite för mycket att göra. Jag hinner inte ta min ”Happy Hour” klockan 13.00 varje dag t.ex. Det gör att jag blir väldigt trött framåt kvällen, somnar vid 20 -tiden och sover till 04.00. Då ligger jag och drar mig till framåt 05.00, varefter jag kollar efter travnyheter. Mitt bygge i Storå prioriteras, men nu kan jag inte göra mer där förrän jag fått första manskapsboden på plats, med köksdel, toa och dusch. Jag har dessutom en del att göra i Kopparberg. Det är sedan invigning på gården jag tidigare bodde på lördag. VD:n har under 5 år byggt om huset från 8 r.o.k. till 3 rum och kök + matrum och kontor. Mitt sovrum, (f.ö. Sven Arefeldts kök) har blivit relaxrum med jazucci och bastu. I utbyggnaden har det blivit en smakfullt inredd pub i westernstil.

Järvaveckan

En ny plats för politikerna att visa upp sig på har bildats! Tycker det är bra om vi kan få ett komplement till Almedalsveckan. Visserligen har publiken uteblivit hittills, men det blir nog bättre när de kört några år. Det är första gången i år får man tänka på. Jag tänkte åka till Almedalsveckan i år, och kollade efter boende. Det skulle kosta 9.995 kr att få ett rum i en trerumslägenhet. Det var inget som passade en fattigpensionärs plånbok. Men Järvaveckan, den skulle jag nog kunna finansiera!

Det var Fridolins tur igår att tala. Han talade om torka i världen just som det kom en regnskur. Så går det när man har färdigskrivna istället för spontana tal. Får se om jag kan ta mig till Järva någon dag under veckan. Idag talar Moderaterna om ”tudelningen av arbetsmarknaden”, medan man i morgon kan lyssna på Centern om ”Näringslivet i förorten”. Där måste väl Storå och Gusselby ingå, så det kan vara intressant att veta vad Centern har att erbjuda dem! Vedevåg och Frövi har ju sitt på det torra med egna industrier.

Torsdag ska Vänsterpartiet tala om ”Bostad och Segregation” och på Fredag är det Kristdemokraternas tur, de tänker tala om ”Hälsa, Sjukvård och äldreomsorg”. Sverigedemokraterna kör Lördagen, det skulle vara intressant att höra vad de erbjuder förortens invånare. De ska tala om det dåliga valdeltagandet i Järva. Det är just att tala om det, men troligen inget de tjänar så mycket röster på som parti. Annars har SD flera bra grejer i sitt program. Pensionärer får 15.000 kr i månaden skattefritt, det är väl den bästa, men håller med dem i flyktingpolitiken också. Däremot vill de inte gå med i NATO, eller vara med i EU, och det vill jag båda delar. Men det är väl ämnen de inte hinner riva i så på en gång. Man påstår att de har rötter i nazism, det är möjligt, men har inte Socialdemokraterna det också? Eller kan någon förklara varför nazisternas flagga vajar bredvid den svenska vid invigningen av Bromma flygplats?

Socialdemokraterna avslutar det hela på söndagen med att prata om Integration.

Publicerad 13 juni 2017 klockan 17:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-05-20 23:17