Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Jackpot på Jägersro UPPDATERAD

Eftersom det är Jägersro som står för värdskapet, borde det kanske vara en bild på Kolgini. Han må vara en bra tränare, men som kusk är han helt hopplös emellanåt. Tycker därför det passar bättre med Robert Bergh, som inte är lika het av sig.

Jackpotomgångarna har inte kommit lika tätt som de gjorde tidigare ett tag. Jag minskar ner mitt spelande under december för att ladda ordentligt till den stora jackpotomgången på nyårsafton.
Den här lördagen är det första gången det är skotvång, vilket ändrar förutsättningarna en del.
Har kollat igenom statistiken på storavinster.se. En del begriper jag inte, men jag förstår det mesta av det.

I V75:1 är Bergh en stor favorit. Som kusk har han höjt sig från tidigare, även om jag alltid tyckt han varit bra. Nu har hästen galopperat 4 ggr de senaste 10 starterna, så någon bra spik tycker jag inte den är, även om spåret är bra den här gången. Han är valack, så jag tycker inte han ska ha så mycket andra intressen än att springa! Andrahandaren 7 har tagit 7 vinster med skor, och körs också av toppkusk. Formen verkar inte på topp, men han är också valack och borde intressera sig för det han ska. Galopprisken är mindre, och på det viset intressant. Här tar jag även med nr 2 som min outsider, är liksom nr 6 en osäker häst det också, men den går bra att köra med skor. Glöm heller inte nr 10 med Unterstiner.

V75:2 Här är inte favoriten (nr 5) lika hårt spelad konstigt nog. Det kan vara en lämplig spik, hittar inga nackdelar på honom i statistiken. Han har också tagit sina vinster med skor, vilket låter lovande. Formen verkar på topp och han har 5 vinster av 5 möjliga med kusken. Den kan öppna bra men får nog inte spets här, den tror jag nr 1 tar om han trampar iväg felfritt. Lopptypen är dock skrällbenägen.

V75:3 nr 5 Angle of Attack med Bergh är favorit I måttlig mängd. Tycker jag är rätt också, ska den gå med bike är förutsättningarna bättre. Att gå med skor stör honom inte och kommer han till ledningen höjs chanserna, säger man från stallet, det stämmer dock inte med statistiken. Jag tycker dock nr 4 är underskattad och nr 7 är andrahandare märkligt nog, förstår inte på vilka grunder.

V75:4 Om Adrian körde nr 3 skulle jag tro mer på den, men här finns många med formen på topp. Väljer en Filur (nr 9) till outsider. Den går första gången med rycktussar, som visat sig ge effekt i träningen. Den har rygg på stallets andrahäst och borde få ett bra lopp. Per Nordström låter ovanligt positiv, det brukar han inte ens göra på när han är favorit.

V75:5 Detta lopp finner jag vara det svåraste i omgången, här ska man gardera rejält. Min förstahäst är nr 9, men är långt från ett spikförslag, då jag just aldrig spikar från bakspår. Förra veckan gjorde jag det i första loppet, den galopperade naturligtvis. Det var dock inte hästens fel, tror det var den nya utrustningen som gjorde att den hamnade på vagnen före.

V75:6 Också ett knepigt lopp, jag kommer nog att chansspika Robert Bergh med nr 3. Den kan gå bra med skor, har bra spår och går över en passande distans. Nr 1, 5, 6 och 8 har bättre form, så det är en vansklig spik

V75:7 För mig får det bli ett tvåhästarslopp, nr 3 och 4. Båda har bra form, men det har nr 1 och 6 också. Bryr mig inte om att analysera mera, det blir bara mer myror i huvudet.

Detta är de tidiga idéerna, får se hur det blir när jag är klar i lopparkivet och läst all annan information

Det mesta av det här har jag letat fram på storavinster.se. En sida jag varmt rekommenderar då man får statistiken redan på måndagen. Den är mest prisvärd av alla de sajter jag följer. Spelvärde är bra den också, där finns mycket kunnande, men den kostar därefter också, och jag kollar inte alltid, det blir för dyrt att vara nyfiken. De analyserar dock ett lopp på facebook varje vecka, förra veckan fanns vinnaren i lopp 7 förstarankad med sina 9%.

Storavinster drivs av Johan Lindvall han sliter nog hårt för detta. Sommartid har han en angenäm arbetsplats på norra Gotland, fast den kanske inte är så angenäm den här årstiden. Man gör ett bra arbete om man har det bra i sin omgivning, det tror jag på!

Jägersro är normalt en spetsbana, men på vintern ser det annorlunda ut på statistiken, då är inte spets lika vanligt fick jag reda på.

min slutliga rank blev så här när jag slutade läsa natten mot lördag

2, 6, 10, 7
5, 11, 1, 4
5, 7, 6, 4
4, 2, 9, 11
9, 6, 7, 2, 3
9, 6, 7, 10, 3
4, 3, 6, 1

SYSTEMET

V75:1 2, 6, 10
V75:2 1, 2, 5, 7, 11
V75:3 4, 5, 6, 7
V75:4 4
V75:5 2, 3, 6, 7, 9, 10
V75:6 3, 6, 9
V75:7 4

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75: 1 10
V75: 2 11
V75: 3 4
V75: 4 9
V75: 5 3
V75: 6 7
V75: 7 1

Publicerad 29 november 2017 klockan 04:42

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-05-20 23:31