Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Hemkommen

Eller bortkommen om man så vill, jag är iaf i Sverige. Jag räknar inte med att ploga snö när jag kommer hem, men i år var det snudd på. Minns inte var jag hittade bilden, om det kan vara BKT:s nya plogutrustning.

Nu har jag varit hemma en vecka och känt på kylan. Jag var inställd på dåligt väder, så det har gått ganska bra. Kom hem från byggmässa i Oslo i förrgår.
Jag fick ett ovanligt mottagande. Direkt jag kom ur planet, stod det två poliser och tog emot mig. De hade ett kort på mig, och de frågade efter mitt namn. Jag var efterlyst, vilket jag inte visste.

Jag hade mitt bagage i tankarna, och det uppstod en viss oro. De två poliserna lyckades skrämma mig riktigt ordentligt, men det visste de inte om. Jag blev så glad att jag erkände, annars brukar jag bara erkänna varannan gång.

Under vintern har rättsprocessen mot mig fungerat effektivt. Är misstänkt för några fortkörningar igen. Jag hade inte erkänt brotten, varför det nu skulle bli ting. Eftersom jag varit borta hela vintern har de inte kunnat delge mig det. Jag var alltså efterlyst för en delgivning.

Veckan före jag åkte, fick jag ett mail från en Ingvarsson från polisen i Lindesberg. Han visste jag var i Thailand över vintrarna och frågade när jag skulle komma hem. Han berättade att han hade en delgivning till mig. Jag trodde inte polisen var så effektiva när det gäller en delgivning, att de gjorde sig besväret att möta upp mig på Arlanda. Dessutom stod det i mailet att jag skulle kontakta honom när jag kom hem, därför sammankopplade jag inte detta alls.

Polisen hjälpte mig genom passkontrollen, jag följde bara polisen förbi hela kön, jag fick sedan ta mig genom tullkontrollen själv, där svek de mig. Det är sällan jag har något med mig hem, men just nu hade jag det, även om det inte var några mängder.

Igår ringde samma polis igen, och ville träffa mig. Så då blev ett förhör om två fortkörningar. Det kom två trevliga poliser och hälsade på. Har inte kollat om det är samma ärende, omöjligt att ha koll på. Har aldrig hastigheter över 10 km, men de här kamerorna blixtrar lite då och då.
Det här är brott som polisen prioriterar, i af. Före inbrott. Skrev ju om ett inbrott vid Roddans i Storå för ett par veckor sedan. Det brottet har de inte haft tid att utreda, ändå fick de personnummer på de två 16 åringar som utförde brottet.

Publicerad 20 mars 2018 klockan 05:19

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 18:39