Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Hektisk vecka

Hittade ingen bild på skrot i mitt bildarkiv, så jag valde en bild där jag befinner mig om exakt 27 dygn. Det där röda är min trehjuling. Det hade inte vägbyggarna tänkt på, att det fanns bilar och andra fordon än tvåhjulingar som skulle kunna ta sig över.

Det kommer att bli hektiskt den här veckan. 4 lass skrot att köra, VD:n vill gärna ligga och trycka på skrotet i slutet av månaden om han tror att det ska gå upp. Nu gjorde det inte det, trots att priset gick upp den 15:e på JBF. Har själv slutat följa skrotpriserna, men när priset gick upp i Rotterdam förr, då brukade det även gå upp i Sverige strax därefter.

Jag ska också köra ett lass ved och ett lass glasfiber. Till det kommer det en Värmlandresa med VD:n, Forshaga, Karlstad och troligtvis Hallsberg på hemvägen. Vi ska också åka till Gränna och kolla jobb, sedan svänga in till Anders med Porscen, och kolla hur bilbygget gått på hemvägen. Jag har fördelat arbetet, så det ska räcka hela veckan. Man får inte förta sig när man är pensionär.

Ett skrotlass körde jag igår, skulle bli två, men krångel förhindrade det.

Jag kör till skroten i Rockhammar. Det är Nisse, du vet han som startade lågprisaffären i Rockhammar, det är han som är upphovsman till skrothandlaren där, han är alltså hans far.

Nu är det längesen, men det hände att jag skulle åka någon annanstans, men då muttrar jag till VD:n, att då får du köra själv.

Det är så bra på skrotgården i Rockhammar. Det är stora ytor och ordning och reda där. Men det bästa är egentligen skrothandlaren. Vi är som ett teamwork han och jag, och jobbar så bra tillsammans. Efter att jag varit på vågen följer han med ut till skrotgården och visar var man ska tippa. På andra skrotar får man gissa sig till det, men så blir det fel ibland också.

Det är här vårt teamwork kommer in i bilden. Jag backar till jag ser honom i backspegeln, skrothandlaren öppnar containerdörrarna, och jag tippar av lasset. När jag fällt ner flaket stänger skrothandlaren dörrarna igen. Det här är en underbar service tycker jag, det finns absolut ingen annanstans vad jag vet!

Jag behöver inte gå ur bilen om jag inte vill. Ibland gör jag det ändå av artighetsskäl. Jag vill ju inte bli betraktad som en sådan där lat lastbilsförare som aldrig går ur bilen! Då går jag bak och tittar och svär lite över containern, om den är svår att öppna. Jag vill ju visa att jag lider med skrothandlaren över hans slit.

Nisse har förresten pensionerat sig, den yngre generationen har tagit över. Jag var till lågprisaffären för ett tag sedan. Jag köpte 3,5 met. vaxduk och betalade 88 kr för det. Bred var den också, det räckte till fyra bord. 22 kr per bord för att få vaxduk, det priset går inte att klaga på. Lågprisaffärer är kul, det går att hitta mycket ”bra att ha” saker billigt.

Det är ju dessutom jackpot på Solänget på lördag att plugga på, som nog blir det här en hektisk vecka, sanna mina ord!

Publicerad 5 september 2017 klockan 05:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 06:56