Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Härlig dröm

Den i tisdags utlovade bloggen kommer på tisdag istället. Ville skriva den här medan jag kom ihåg den, märker att jag redan glömt en del, vet det var mer som hände.

Jag vann ofantligt mycket pengar natten till i onsdags. Det var fyra banankartonger helt fulla med sedlar. Jag fick alla sedlar banken hade, men också en hel tvättkorg full med mynt. Den orkade jag inte bära, men en av sönerna ville ha den till spelautomater, så den tog han hand om.

Yngste sonen tog ledigt från jobbet och kom till banken och hjälpte mig bära ut kartongerna. Vi ställde dem efter trottoar kanten utanför banken, för vi väntade på en limonsine som skulle komma från Örebro. Då kom en annan av sönerna och sa att där kunde vi inte stå med så mycket pengar, du måste ringa efter en livvakt sa han.

Då ringde jag GusselbyLeif, han kom med sin magnum och satte sig på lådorna. Några skummisar satt på pizzerian mittemot och såg ut att planera råna oss. Då sköt Leif på trottoarkanten så det rök stenflisor på skummisarna. Så fort det kom någon i närheten sköt han efter dem. Polisen kom och frågade om han behövde hjälp, nejdå jag klarar det här själv sa Leif.

En av kartongerna innehöll bara 20 och 50 lappar, och eftersom jag skulle ha den med mig till Thailand så skulle den växlas in i dollar, så det blev mera plats i kartongen. Jag tyckte jag fick väldigt lite dollar, så jag klagade, då fick jag lite till. Var tvungen att säga stopp till slut, eftersom jag skulle ha plats för kålrötter som jag ville ha med mig till Thailand.

Limonsinen kom, det var en förlängd Hummer som nyligen satts i trafik. Leif tänkte först inte följa med till Örebro, han ville hellre åka i en Cadillac. Men då sa jag att vi byter bil när vi åker hem igen, då följde han med. När vi kom hem skulle vi räkna hur mycket pengar det var. Jag hann inte mer än öppna locket så vaknade jag. Låg kvar en bra stund och riktigt koncentrerade mig för att komma tillbaka till drömmen, jag ville veta hur det slutade, men det var stört omöjligt.

Men det var den roligaste och trevligaste dröm på länge, jag blev riktigt besviken när jag vaknade.

Publicerad 3 november 2017 klockan 05:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-05-20 23:16