Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Glad Påsk

Nu krånglar jag kanske till det för dig. Man kan man undra vad påsken har med Polisen att göra. Det tar jag upp för att dels hittade jag ingen bra påskbild, dels för att du inte ska åka med två trasiga lampor, och absolut inte åka med ett oskattat fordon! Lamporna är väl en sak, men skatten får man inte glömma! Det gäller Mona Sahlin också! Upplysningsvis kan jag nämna att det kostar 500 kr att åka med en trasig lampa, så det kan vara läge att hålla efter det!

Det kostade mig 2750 kr igår totalt. Har helt bommat att betala bilskatten efter jag kom hem från Thailand. 2000 kr kostade att åka oskattat, men så fick jag 50% rabatt på lamporna, för jag hade två trasiga lampor. Man får ju alltid lite rabatt när man handlar mera så att säga! Det var hyggliga poliser, jag fick fortsätta min resa hem, jag har kunnat få ställa bilen där jag stoppades om de varit av fel sort. De var Lindesbergspoliser, men bodde inte här. Vågar väl inte påstå att de var aspiranter, men var de det, kommer de nog att bli bra poliser.

Alla åker så sakta bara för de har en polisbil framför sig. Polisbilen åker i 83 km fast de har Kungliga majestäts tillåtelse att åka i 90 km. Jag åkte om dem, det skulle jag naturligtvis inte gjort om jag vetat dessa brister på bilen. Jag förstod ju att de skulle slå uppgifter på bilen.

Glad påsk

Nu är äntligen denna långa helg över för i år. Det har varit 4 dagars veckor två veckor i rad, det krånglar bara till allting med tre röda dagar. Det är tisdag på måndagen och det blir fredag på torsdagen, ingen ordning alls. Höll faktiskt på att bomma den här bloggen.

Har bommat en av mina mediciner, och varit utan den i tre dagar. Apoteket här i Kopparberg har inte ens öppet på lördagar! jag äter totalt 15 tabletter om dagen, om det blir 14 några dagar kan väl inte det ha så stor betydelse.

Nu kollade jag aldrig med Lindesberg, jag hade just åkt därifrån. Jag brukar försöka handla på orten jag bor, eftersom jag vill att affärerna där ska vara kvar. Jag skulle ha en GPS häromdagen, men den fick jag åka till Lindesberg för att inhandla. Det var minsann ingen större sortering där heller, om det inte finns på andra ställen än Expert och Teknikservice förstås. Samma GPS fanns på Elgiganten i Örebro att köpa 300 kr billigare, men då ska man åka till Örebro bara av den anledningen, det gick mig emot av flera anledningar,

Men nu var det påsken jag skulle skriva om. ”Glad Påsk” har man sagt ett antal gånger sista veckan. Men varför säger man egentligen glad påsk?  Man ska alltså vara glad, påsken är väl till åminnelse av Jesu död? Ska man vara glad för det? Eller är det så att Jesus skall återuppstå, och det är därför man skall vara glad? Nu tror ju jag på reinkarnation, så jag tror att alla återuppstår, det gäller inte bara Jesus!

Men jag har mer problem med påsken. Under påskveckan äter vi runt två tusen ton ägg. Bara under påskaftonskvällen beräknas det gå åt hela sex miljoner ägg i timmen i västvärlden! Hur kommer det sig egentligen att vi äter dessa mängder ägg under påsken? Det här kände jag att jag måste ta reda på, och frågade farbror Goggle.

Det är så att ägget är en symbol för liv, och för Jesu uppståndelse på påskdagen enligt kristendomen. Det beror också på att det är förbjudet att äta ägg under den 40 dagar långa fastan före påsk. Det är ju oroväckande, tänk så mycket man syndar! Jag läser också att det beror på att dagarna blir ljusare! Det är en signal till hönsen att de ska börja värpa igen efter vintermörkret. Varför är annandagen en röd dag? Man ska alltså vara ledig en dag till, bara för att Jesus uppstod på Påskdagen?

Men det har också en praktisk förklaring. Då man inte ätit ägg under den långa fastan, så har det blivit ett äggöverskott till påsk! När jag tänker på det undrar jag varför inte bönderna hittar på något så de kan sälja julskinka hela året.

Tänk vad han vet mycket den där farbror Goggle, det är bra han delar med sig av sina kunskaper helt gratis!

Publicerad 18 april 2017 klockan 06:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-02-19 08:45