Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Uppfinner evighetsmaskinen

Eftersom evighetsmaskinen inte är uppfunnen än, så kunde jag heller inte publicera någon lämplig bild. Det fick därför bli den bild det blev, och jag förklarar den så här.

Jag köper alltid en back med öl och en med vatten samtidigt. Jag ger 705 bath för en back öl, vilket blir omkring 185 kr. Det tror man kanske inte, men det är alltså dyrare här i Thailand, än om man köper öl på underground marknaden i Sverige! (Märkte du hur lätt jag gled undan ordet svart? Det är ett så ruskigt ord tycker jag.)  Det blir lite spännande vilken av dem som tar slut först. Det brukar oftast vara ölen, så därför fick vattnet en flaska i handicap den här gången. Det inhandlades i lördags, och jag ser ju redan att ölen ligger risigt till.

Evighetsmaskinen

Det skulle vara underbart att komma på evighetsmaskinen! Ligger ibland och tänker på det när jag ska sova. Händer att jag är vaken hela nätterna emellanåt, när jag kommer på något bra. Du vet väl att de flesta uppfinningarna av klass sker mellan klockan 02.00 – 04.00? Det är mycket som uppfunnits under just den tiden historiskt sett! Det är förresten då jag kommer på de bästa matrecepten också!

Nu har jag en ny tanke på gång. Den bygger på magneter. Fick lära mig på fysiklektionen i skolan hur man gjorde en magnet. Tyvärr kommer jag inte ihåg hur man gjorde. En magnet är som bekant attraherande, men jag behöver också en magnet som är motsatsen, det heter väl repellerande tror jag, men du förstår väl vad jag menar.

Man borde på det här sättet kunna få en axel att gå fram och tillbaka. Ett hjul som snurrar med en attraherande och en repellerande magnet. Nu har jag bara ett problem kvar, det är hur man ser till att magneterna behåller sin kraft. Det övergår min arma hjärna, så det överlåter jag åt de lata uppfinnarna att göra. Om du kommer på något bra på det, så kontakta mig, vi kan dela på patentet. Tror nog vi skulle bli ekonomiskt oberoende båda två.

Har tänkt i banor med vatten inblandat också. Problemet är att vattnet dunstar, man måste isf. kapsla in det, eller använda någon vätska som inte dunstar. Det är inget lätt problem, men man somnar till slut av det.

Men jag har egentligen viktigare saker att uppfinna, som är mer rimliga. Jag har problem med fåglar som kommer och skitar ner balkongen när jag inte är hemma. Några på området har byggt in sina balkonger, men det vill jag inte heller göra. Försökte med en fågelskrämma med en bild på Annie Lööf, men det hjälpte inte!

Så nu klurar jag på en konstruktion med något som rör sig så fort de sätter sig på balkongräcket. Tänkte ha en wire 3 cm ovanför räcket som i ändarna är knutet till någonting som rör sig, och sedan fjädrar tillbaka när fågeln flyger iväg. Jag får nog vänta och bygga den i Sverige, för förklara här på engelska så en Thai begriper, det blir inte lätt.

Nu något helt annat

Visste du förresten att Energikällan och många andra är olagliga varje dag? Redan 1725 bildades en lag som gjorde att det är förbjudet att bada bastu! Detta för att det förekom så mycket annat än bad i dessa bastur. Undrar just vad de gjorde då i värmen, drack öl?

Detta förbud har officiellt aldrig upphävts, men har nu fallit i glömska och naturligtvis så bryr sig ingen om det idag. Efter detta tog det tid innan vi åter fick upp ögonen för detta sköna sätt att bada och umgås.

Källa: http://www.fresks.se/tips-rad/badrumsinspiration/bastubad/bastu-historia

Till dig som klagar på att din man snarkar för högt. Var glad för det, män snarkar för att beskydda sin kvinna mot vilda djur medan de sover. Så du ska bara känna dig trygg om du har en man som snarkar.

Publicerad 24 januari 2017 klockan 06:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-22 10:18