Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Elitloppet över, m.m.

Jag gillar inte rubriken, men skriver jag inte m.m. så tror alla att det bara handlar om trav.

Då var Elitloppet över för i år, en 10 åring satte de yngre på plats. Det blev ingen miljon den här veckan heller, iaf inte för mig. Men lyckliga är säkert de som fick in dryga miljonen i lördags. Jag orkade upp i 5 rätt på båda mina lag, fick 6 rätt i ramen men satsade på fel spikar i båda lagen. Spikade i första, trots varningar från både Stora Vinster och Spelvärde, som hade vinnaren andrarankad. Jag brukar sällan ha så stora favoriter, jag tänker oftast ju större favorit, ju tyngre faller de när de faller.

Söndagens omgång spelade jag inte, jag näst intill bojkottar extraomgångarna normalt, dock inte en Elitloppshelg. Under 2000 kr för sju rätt, gjorde att det blev jackpot till Mantorp på lördag, Det känns ju bra att spela jackpottar när man inte varit med och betalt den!

Bygget fortskrider

Igår kopplade vi ihop avloppet, och idag fyllde jag igen. Man ska inte göra mer än en sak om dagen när man är pensionär, men för mig har det blivit 3 idag. Jag har hämtat ett lass grus till VD:n också, som jag lånade av honom i lördags, och så bloggen. Men nu är jag ledig resten av dagen, det får inte bli en dag som igår med 10 timmars arbete utan avbrott för min ”Happy hour” mellan 13 – 14. Det tar hårt på kroppen att inte få den mitt på dagen!

Nu ska en bod flyttas, (den ska bli hundhus), det ska sedan ordnas med bygglov. Sedan ska marken höjas drygt halvmetern, för att få stugan i nivå med gräsmattan, så det smälter in bättre. Jag har min bod med toa, dusch och köksdel står kvar hos förra ägaren. Oroar mig varje dag att jag skall få ett samtal att jag måste flytta den. Det bästa vore att få den på plats på en gång, så man slipper flytta den en gång till.

Jag ska alltså sätta ihop denna bod med en bod som består av två rum. Jag får på så sätt ett vardagsrum med kök, samt ett sovrum. Det blir lite thaistuk över det hela. Den blir 48 kvm. det räcker alldeles utmärkt åt mig, jag fick börja vänja mig redan 1 juli 2012 med att bo trångt.  Det kändes ovant ett bra tag att komma från 186 kvm och gå ner till  48, det var en väldig omställning kan jag säga!

Jag ska ställa bodarna på balkar så det blir 2 meter över att bygga veranda på. Målet för i år är att få dit första boden. Det är en tung del, då både el, vatten, avlopp  ska in på den. El och vatten får jag ordna med sedan, det viktigaste just nu är att få markarbetena klara så jag får boden på plats.

Publicerad 30 maj 2017 klockan 11:52

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-21 19:30