Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Upprepning och politik

Se så fint det är på diskbänken, hon är duktig min städerska! Bättre än områdets städpatrull, de lämnar allt på diskbänken och jag får plocka in det själv. Min städerska torkar allting, och bär sedan in det och placerar på sin plats. Hon är väluppfostrad, som en kvinna ska vara! Under veckan ska hon komma och slipa och måla balkongräcket, det behövs verkligen! En nackdel med henne är att balkongdörren som är i glas, blir så ren att jag tror den står öppen. Jag har därför klistrat en röd tejpbit på den, så det inte skall gå för mig som det gjorde för Farmenjocke.

Dryckesvanor

Skrev ju lite om öl och vattenåtgång förra veckan. I söndags kom ett mail där man undrar vilken dryck som vann, samt frågar hur det gått att sluta röka. Det sistnämnda vrider jag svaret som en politiker, ”Det var en bra fråga, finns det fler bra frågor?”

Ölen vann till slut efter en stark upphämtning under veckan, och riktigt krossade vattnet på mållinjen. Vattnet hade även konkurrens från Guavajuice och en drickyoghurt med blåbär, som är ofantlig god, därtill kommer en körsbärsdryck som också är bra. Törstig behöver jag inte vara här i värmen!

Juicen köper jag 4 liter av, samtidigt som jag köper 5 liter drickyoghurt varje gång. Har på sista tiden börjat dricka kokosvatten också varannan dag, som jag fått veta är otroligt nyttigt och bra för allting. Förutom att det är en utomordentlig törstsläckare, är den bra mot baksmälla om man skulle drabbas av det någon gång.  Den innehåller mineraler som kalium, magnesium och fosfor, är fritt från fett, kolesterol, gluten och animalier. Det är också bra mot sötsuget, så det passar ju mig alldeles utmärkt som är diabetiker! Det är dessutom väldigt gott, och det brukar inte det som är nyttigt vara!

Fåglarna

Jag skrev också om problemet med fåglarna som skitar ner på balkongen. Jag läste att i Lindesberg hade man fågelmöte med fastighetsägarna, men se det gick inte bland lägenhetsägarna här!  Det verkar som styrelsen blir rädd för något förslag som kommer från en farang. Föreningen har väldigt dålig ekonomi, det beror på att en del av de lägenheter som ägs av thai, inte betalar sina avgifter. Enligt Thailändsk lag kan inte föreningen ta tillbaka lägenheterna på 7 år. Om föreningen skulle gå i konkurs, får inte banken sälja förräns efter 10 år. Det här gör naturligtvis föreningen sårbar när inte alla sköter sig.

Jag kom av en tillfällighet på ett annat sätt att angripa fågelproblemet. Fick se att det satt en duva på balkongräcket som hade slumrat till. Jag öppnade balkongdörren försiktigt och fick tag i fågeln, dunkade fågelns huvud i räcket så den dog.

Därefter hängde jag upp den i räcket, för att på så sätt upplysa andra fåglar att det var farligt att komma till min balkong. Det här funkade bra hela veckan ända tills i söndags morse, när jag hade beställt städning. Det verkar som städerskor är lite känsliga av sig, de vill inte ha en död fågel bakom sig när de ska diska. Ja, jag har diskbänken på balkongen, det är väldigt praktiskt, jag kan bunkra upp all disk där, och sedan bara dra för gardinerna, så vips är all disk borta.

Politik

Läste att Moderaterna vill ha ett visst samarbete med SD, oklart på vad, och hur det ska läggas upp. Bara 50% av Moderaterna tycker det är bra. Det finns både för och nackdelar med det hela. Tror egentligen bara det är ett smart drag från AKB att sno röster från SD! Visste man att sossarna kunde minska på migrationskostnaderna resten av mandatperioden, vore det bättre de fick sitta kvar i sandlådan tills dess. Jag kan inte tänka mig annat än att de förlorar nästa val, och då kan kanske Sverige räddas. Centerpartiet, KD och Liberalerna sitter i ett eget hörn av sandlådan, och vill inte leka alls med någon av de andra.

Nu har jag inte tid med det här längre. Måste in till BanPhe och köpa ingredienser till välkomstmiddag för Anders Med Porscen. Det ska bli fläskgryta med kantareller, det blir nog bra det!

Publicerad 31 januari 2017 klockan 06:12

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 07:06