Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Byggrapport

Hittade inte bilden på kojan som jag har som förebild. Du får tänka dig en koja framför den här, framför den en veranda, och sedan takstolar 120 cm. höga.

Då är bygglovet nästan klart, det ska bara vinna laga kraft om tre veckor. Tycker det gick fort att fixa, har inte folk gnällt om långa behandlingstider för bygglov? Det här ärendet klarades upp på mindre än tre månader, det tycker jag var bra!

Jag har fått väldigt bra hjälp, det fanns ett problem med tomten. Den ligger intill gamla järnvägen till Stråssa, och där är det prickig mark, vilket betyder att man inte får bygga där. Järnvägen är borttagen för många år sedan, och man tyckte man kunde göra ett undantag här, och inkräkta lite på det några meter. Det är inte samma paragrafrytteri här som på Miljöförvaltningen. Det kanske är byggförvaltningen som påverkat företagsklimatet positivt i kommunen?

Jag hade tänkt gräva in el och vatten, men jag struntar i det, gör det i vår när jag kommer hem. Det kan ju finnas någon som har synpunkter, och jag måste flytta huset en bit hit eller dit. Jag inreder istället köksdelen och gör klart invändigt. Var till IKEA igår och köpte en bänk till diskbänken, som har en stor rejäl låda där man kan ha sin källsortering. Här finns en liten låda till batterier, samt fyra andra behållare till annat i olika format. Mycket praktiskt konstruerat.

Bara 9 dagar kvar till Thailand egentligen, eftersom två dagar försvinner på Kopparbergsmarken. Då blir det thaimat här efter gatan. Roddan´s i Storå ska också ha ett hörn där det kommer säljas brandsläckare, fina utomhusbelysningar m.m. till vrakpriser. På uteplatsen blir någon form av servering av syrisk modell av en av hyresgästerna.

Mer än så här blir det inte idag, jag hoppas jag får bättre ordning på bloggen när jag kommer till Thailand.

Publicerad 19 september 2017 klockan 09:04

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-02-21 18:20