Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Bad

Den här restaurangen heter German Restaurant som du ser, och är restaurangen som hör till området. Det namnet existerar egentligen inte, för i folkmun kallas den ”Tysken vid Victory View”. Hit går jag om jag vill äta schnitzel och nu också en del thaimat. För att äta här ska man vara ordentligt hungrig, för det är väldigt stora portioner som serveras. Jag har börjat med en ny grej i år som jag testat 2 gånger. Jag begär roomservice och får maten uppburen till lägenheten. Då spelar det ingen roll hur hett det är ute.

Det går alltså att äta thaimat här också. Har ätit båda mina favoriter och de smakade alldeles utmärkt! Det verkar som att man inte ska ha thaimaten när högsäsongen börjar, det kan bli svårt att hinna med. Det är ägarens fru som gör den, hon är inte lika rädd för att krydda, som de är på många andra ställen. Det känns bra att ha lite närmare till min Tom Kha Gai, och jag kan ju dessutom få den uppburen på rummet.

Bad

Vi gick ner till stranden igår för att bada. Tog med mig 2 öl och satt under det träd jag brukar sitta. Havet visade tänder som det heter, så någon simträning blev det inte för mig idag. Det är väldigt långgrunt så man får gå ut en bra bit för att vattnet skall nå brösthöjd. Jag simmade sedan med vågornas hjälp in mot stranden igen. Det var hiskeliga 24 grader i vattnet så jag kunde inte vara i för länge.

Jag drack mina öl medan städerskan envisades med sin simträning. Hon har gått upp två kilo, och det måste hon träna bort påstår hon. Det gör hon med simträning men är på gymmet också flera dagar i veckan. Dit drog hon iväg direkt efter simningen, förstår inte hur hon orkar.

När jag kom hem duschade jag av mig saltvattnet, men kände för ett bad. Fyllde upp badkaret med ljummet vatten och kröp ner. Det kändes otroligt skönt och det bar sig inte bättre än att jag somnade, vaknade av att jag frös. Det kan vara riktigt skönt att frysa i Thailand ibland. Gick ut i rummet där är AC:n i full gång, men då blev det för mycket, så den fick jag stänga av och gick ut på balkongen för att värma mig en stund.

Jag hade bara mina kalsonger på mig, och nere på plan satt områdets städkäringar och kacklade. Jag bor på fjärde våningen, och de skrek till när de såg mig, precis som de aldrig sett en karl i kalsonger förut. Det var nästan så jag tänkte ta av mig dom innan jag gick in, men det går så mycket snack om mig ändå bland käringarna här, så det kan vara dumt att det eskalerar.

De dagar jag inte lagar mat själv drar jag iväg till något matställe efter beachen. Jag brukar åka 17.55, stanna till någonstans för att kolla in solnedgången som är några minuter efter 18.00. Ibland lyser solen röd i horisonten över havet, det är mycket vackert. Jag tittar ofta flera minuter i sträck, då ser man hur solen rör sig sakta och sänker sig ner i havet.

Ute på havet ser man ibland långa rader med gröna lampor. Det är fiskebåtar som är utrustade så för att locka till sig bläckfisk. Det är skönt att sitta där efter beachen, men helst ska det fläkta lite, när det är helt vindstilla känns det kvavt.

Publicerad 18 oktober 2017 klockan 05:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-05-20 23:14