Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Lindesberg i statistik, m.m.

Jag börjar med en horribel dom vid Solna Tingsrätt under förra veckan som har upprört många. 2 nämndemän, centerpartister naturligtvis, blev uteslutna ur Centern, men än så länge sitter de kvar som nämndemän. Det räcker inte med att ha fördomar för att få ställa sin plats till förfogande i Tingsrätten, men det räcker att ha fördomar för att bli utesluten i Centern, noterar jag. Alltid något.

Lagmannen Lena Egelin är myndighetschef på Solna tingsrätt – och den som har att besluta om de aktuella nämndemännens framtid på tingsrätten. Det visade sig efter några dagar att de blev entlediga från nämndemannauppdraget också. Redan för 12 år sedan ville hon införa speciella lagar för muslimer. Men sent ska syndarn vakna. Nu har även den miljöpartist som stöttade domen med rätta lämnat sin plats till förfogande.

Jag tycker tingsrättsystemet skulle göras om. Det ska inte vara politiker som är nämndemän, det ska vara jurister som kan juridik. Nu kommer väl domen antagligen att överklagas, och jag kan väl aldrig tänka mig att den står fast efter att Hovrätten sagt sitt. Gör den det, så är inte Sverige det land längre som jag trodde det var.

Den här domen säger att trovärdigheten i kvinnans berättelse är sämre, anledningen häpnar, hon är kvinna och kommer från en sämre familj. Snacka om fördomar och att vara lika inför lagen.
Man tycker dessutom inte att kvinnan borde polisanmält händelsen, utan hon skulle ha tagit upp problemet inom familjen. Det är väl så med sharialagar, det borde vara svensk lag som gäller i Sverige.
Man kan gråta när man ser hur Sverige förstörs, hur ska det bli för våra barn och generationerna framledes? Vi har haft tur att få leva i ett öppet och demokratiskt land och jag hade väl inte i min vildaste fantasi kunnat föreställt mej att vårt land skulle säljas ut till främmande kulturer på så kort tid, och vi undrar varför och till vilken nytta.

Rättssystemet i Sverige var länge sedan jag hade förtroende för. De sista 12 åren har jag varit på ting två gånger. Blivit fel dömd båda gångerna, även om det var tur att jag blev det den ena gången.

Lindesberg i statistik

Jag är statistiknörd sedan många år. Nu fick jag se statistik över Lindesberg, när jag var på nätet.
Lindesberg står sig bra när man jämför med snittet. Befolkningsökningen är visserligen bara hälften jämfört med snittet. Där har jag tidigare gett mitt bidrag. Jag vet inte vad ungdomarna gör nuförtiden, spelar de bara TV spel istället för att göra barn? Jag hade inte ens dator på den tiden.

Vi har en högre skattesats i Lindesberg än snittet, men medial inkomsten är 20.000 lägre. Vi är heller inte så högutbildade, medel ligger på 26,6, medan Lindesberg ligger på 14, 7. Vi har högre arbetslöshet än snittet, och ett lägre antal nyföretagande.

Vi har högre antal förtidspensionärer, också antalet bidragsförsörjda är högre i vår kommun. Sist nämnda ligger på 13,4 i snitt, medan Lindesberg ligger på 16.
Kommunens kostnader ligger ganska mycket högre än snittet, men vi får dubbelt så mycket i statsbidrag som snittet i Sverige.
Källa
https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Regional-statistik/Din-kommun-i-siffror/?compare=1&region=1885

Rabies i Thailand
För dig som åker till Thailand, se upp med rabies. Värst är det i Nordöstra Thailand, men finns även på turistorterna. Man ska vara försiktig med både hundar och katter.

Publicerad 13 mars 2018 klockan 05:27

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-05-20 23:17