Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Metoo och LO

Metoo är en rörelse som dragit med sig en hel del obehagligheter för en del kända personer. Tanken från början var nog bra, men sedan har det spårat ur totalt.
Man jagar någon som klappat någon på stjärten för 15 år sedan, det är inte normalt. Jag försvarar absolut inte om det hänt något på allvar, då ska de naturligtvis straffas. Här går det till överdrift, bara för det oftast är kända personer. Om du trycker på bilderna går det att läsa texten.

Jag känner en som nyligen blivit anmäld. Det var inte kvinnan han berörde, utan en annan kvinna som anmälde! Så på det sättet vidgas detta ytterligare ett steg! Killen är lite flörtigt lagd, men har absolut inga sexistiska tankar, när han klappar någon på stjärten. Det är fara för hans anställning, men han säger nog inte nej tack till ett par årslöner och pension heller.

Nu ska det ju som bekant komma en ny samtyckeslag, från 1 juli. Det har länge varit svårt att döma personer som anklagas för våldtäkt. Det vill regeringen ändra på med en ny lag. Lagen gör det förbjudet att ha sex med någon om inte personen säger eller visar tydligt att den vill ha sex.
Betyder det här nu att det är fullt lagligt att ha sex mot någons ovilja fram till 1 juli? Tycker ju det verkar vara så eftersom de flesta ärendena läggs ner? Förutom då om någon kändis klappat någon på stjärten förstås, det måste naturligtvis utredas vidare.
Då behöver man kanske inte börja fylla i den här blanketten än. Har man ingen som kan bevittna namnteckningen blir det väl antagligen Notarius Publicus som får bevittna densamma.

Nu över till något helt annat.

Det går bra för Sverige nu säger Löfven. Jag hittade ett diagram på Facebook som visar att de flesta kurvor pekar uppåt

Av Socialdemokraternas senaste årsredovisning framgår att LO förbunden gav S omkring 11,5 miljoner kronor. Tittar man på lite fler årsredovisningar framgår att S de senaste fyra åren, från och med 2014, mottagit omkring 50 miljoner kronor i så kallade ”fackliga anslag”.
LO förbunden borde istället ge sina medlemmar en julklapp om de nu har så gott ställt.

Det tas ut skyhöga avgifter för att få vara med i facket. Under min tid som arbetare valde jag att gå ur facket på slutet, och bara vara med i Arbetslöshetskassan.

Är det här verkligen lagligt? Vad kallas det när man ger politiker pengar, och samtidigt ställer krav? När man i samma stund som man går ut med storsatsningar till förmån för ett visst parti också talar om att kräva något tillbaka?
Dessutom röstar allt färre LO-medlemmar på S och det lutar nog åt ännu sämre siffror i nästa riksdagsval. Ändå finns det ingen möjlighet för en enskild LO-medlem att avstå från att vara ofrivillig socialdemokratisk partifinansiär.

I Danmark finns en möjlighet att för fackföreningsmedlemmar att säga nej tack till dylika upplägg. Varför kan inte den möjligheten finnas också i Sverige? Varför ska en LO-medlem som röstar på Sverigedemokraterna eller Moderaterna, eller till och med ställer upp som kandidater för något av dessa partier, vara med och finansiera Löfvens återvalskampanj?

Nu är ingalunda Socialdemokraterna ensamma om det här, det förekommer hos de borgerliga också, men likt förbannat tycker jag det är fel! De har ett partistöd som vi skattebetalare betalar, det ska räcka med det anser jag.

Det ska väl inte bara vara elände, har hittat en ”kuling” också

Publicerad 5 januari 2018 klockan 05:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 07:04