Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Victory View, m.m.

Bilden är tagen från min balkong, med en då fungerande pool.
Lägenheten bredvid mig har blivit såld, känner mig inte så ensam på våningsplanet längre. Han måste ha gjort en bra affär, han har betalat 100.000 mindre än mig, och ändå fått en nyrustad lägenhet. Så här ser paret ut, en man som liksom jag är i sina bästa år.
.
Jag träffade paret häromdagen, väldigt trevliga människor det också. Vi har redan tagit en öl tillsammans och pratade igenom en del problem som är här på Victory View.
Föreningen har dålig ekonomi, beroende på att många thaiägda lägenhetsägare inte betalar sin månadsavgift, den är på bara 400 baht i månaden, så jag tycker att även en thai borde ha råd.

Många av dem har nog sett det som en investering för framtiden, för väldigt många är aldrig här! Föreningen kan ta lägenheterna till försäljning, men det är ingen lätt procedur, det kan dröja upp till 7 år innan det är juridiskt klart.
Det hinner hända mycket på den tiden som ytterligare försämrar ekonomin. Exempelvis är pumpen till poolen trasig, den skulle kosta 300.000 baht, vilket låter väldigt mycket i mina öron. Det här gjorde att de beslöt att tömma poolen, istället för att belägga den med badförbud.
Detta fick till följd att kaklet torkat och börjat läcka, så nu är reparationskostnaden beräknad till 500.000 baht. Så här ser samma kort ut idag, inte alls lika gynnsamt. Nätet har jag satt dit för att slippa fåglar på balkongen, grannen har redan gjort likadant.

En bra detalj med den nya grannen är att lägenheten står skriven på hans fru som är Thai. Det här hoppas jag vi alla kan dra fördel av. Vi har ytterligare en dam som är lämplig att ha i styrelsen. Tycker det borde ligga i allas intresse att ekonomin i föreningen är gynnsam. Men thaiarna bryr sig inte, och det finns de som tycker det vore bättre om föreningen går i konkurs. Då är möjligheterna att ta över styrelsearbetet lättare.
Konkurs är väl aldrig bra, men jag kan inte den thailändska juridiken, så här i landet bakofram kanske det är det.

En grannförening hade det likadant för några år sedan, där byttes styrelsen ut. Där fungerar det kanonbra numera, och det har blivit eftertraktade lägenheter som är lätta att sälja. Den ligger också nära beachen, det huset ska enligt uppgift vara lika gammalt som våra hus.

Tog ett kort på städerskan där hon poserar i det mest osexiga jag sett henne! Kunde bara inte låta bli att ta ett foto. Hon kom i lördagskväll, hon tyckte det var kallt när hon skulle åka hem, så hon lånade mina mysbyxor. Om du trycker på bilderna så förstoras de.


Efter att vi bodde tillsammans några dagar blev läget spänt. Det har nu rättat till sig, hon inser liksom jag att det är bättre leva själv. Både hon och jag har levt själva flera år, vi har lika svårt båda två att anpassa oss till varandra.
Nu är vi tillbaka som det började, hon kommer och städar när jag ringer. Behöver jag ha bordsdam så ringer jag då också. Vi tycker om varandra, hon är rar och trevlig på alla vis, men något förhållande ska vi inte ha.

JULMARKNAD

Nu skulle jag faktiskt vilja vara i kalla Sverige några dagar, så jag fick uppleva julmarknaden vid Roddan´s i Storå i morgon, men jag antar att jag får rapport hur det var. Ska bli försäljare utanför som har lite udda saker till lämpliga julklappar, det är kul tycker jag! För dig som inte vet var det är, ser huset ut så här.

På tisdag börjar jag en serie om en tänkt Thailandresa, som varar alla tisdagar resten av året. Varvar sedan med lite annat plock på fredagar, och avslutar året med information om megajackpoten på nyårsafton.

Publicerad 8 december 2017 klockan 05:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 07:03