Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Thailandresa 3

Nu kommer inläggen väl tätt, men detta skrev jag redan i början på månaden.

Båten från Hua-Hin angör Norra Pattaya. Vårt par hittar inte, så de väljer att ta en taxi till Gulf Siam hotell. De har fått ett tips att besöka en affär som heter Lukdod, som är en speciell affär med mycket vackra och ovanliga saker. Det är noga med uttalet, jag uttalade Lukdod och ingen begrep. Det ska uttalas Lukdåd, då förstår de.

Det är noga med betoningar i det thailändska språket, men det är det ju i svenskan också. Man kan prata om en frukt som heter banan, och om banan i Mantorp t.ex. Likaså kan man säga ”där går en officer”, och man kan säga att ”där går en och fiser”, så visst är det samma problem i Sverige, det är inte så lätt att lära sig det heller!

Lukdod ligger på gångavstånd från hotellet. Men de är lite trötta, så de kopplar av vid hotellets pool i eftermiddagsolen, och väljer att besöka Lukdod dagen därpå. På vägen dit fick de se en annorlunda bar

De är sugna på shopping och i en affär som denna är det bra att ha gott om tid. De går istället upp på rummet och duschar, och tar sedan bahtbussen in till de centrala delarna. De börjar bli hungriga, och eftersom klockan är mer än 16.00 är det öppet på Beefether nu.
Det är en av de restauranger som man kan äta bra nötkött. De åker med bahtbussen hela Strandvägen upp till Walking Street. Tar sedan ny bahtbuss på Second Road, för att stiga av vid soi 13 där restaurangen är belägen.
Efter att ha avnjutit en god middag, tar de en utmärkt glass till efterätt </a
Därefter väljer de att ta en promenad till Walking Street för att titta på nattlivet. De ser alla glada bartjejer som ropar efter alla karlar som går utan sällskap. De tycker lite synd om dem, som har ett sådant jobb som de har.

Det är tjejer främst från Nordöstra Thailand, som är det fattigaste området i Thailand. De måste ha ihop pengar för att försörja föräldrar, eventuella barn och bröder. Bröderna gör oftast ingenting om de har en syster. Om de inte har någon syster, måste modern försörja dem om de så är 30 år. Alternativet är att de skaffar en tjej som försörjer dem. Nu är det långt ifrån alla, men det är långt ifrån alla tjejer som är bartjejer också.

Vårt par kände sig för gamla med det höga ljudet som är hela tiden, så efter ett par timmar där var de mer än nöjda. De åkte istället hem till hotellet för att förebereda sig på trevlig handel på Lukdod dagen därpå. Där tittade de på många fina saker, bland annat det här

Här ett kul bord som två av sönerna hittade
> här en annan variant på ett hjul

De är lite äventyrslystna vårt par. Därför ville de prova att åka vattenskoter efter Beach Road. Men det avråder jag ifrån, eftersom de inte har någon kamera med sig. Då kan det bli en dyr historia. När man återvänder kan man få skulden för en skada de påstår ha uppstått under din hyrtid, Det finns de som tjänat pengar på samma skada flera gånger. Därför ska man fotografera varje hörn på vattenskotern.
Jag föreslog istället att de kunde åka utför en backe i en boll, den ser ut på det här viset

Nu skulle semestern vara slut, men då får de ett telefonsamtal från sin arbetsgivare hemma i Sverige, som frågar om de har trevligt i Thailand, och om de ville vara kvar en vecka till. Han ville ha en nöjd och utvilad personal som kom tillbaka, en välmående och utvilad personal jobbar som bekant bättre.
Han tyckte inte de skulle behöva komma hem till den otäcka kylan i Sverige än, nu när de haft det så bra. De hade ju heller inte varit på den underbara beachen än, så dit åker de under nästa veckas inlägg.

(Anledningen är naturligtvis att jag inte hunnit skriva klart på 3 inlägg. Det får inte vara för långa inlägg, då orkar inte Rö-Rolf läsa färdigt)

Publicerad 26 december 2017 klockan 05:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 06:51