Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Moskéer

Hittade ingen bild på varken moské eller rymdfarkost, så jag publicerar de drycker jag dricker mest här i Thailand. Mängdmässigt är det från höger till vänster. Jag kom hit för en månad sedan, då fanns det 9 liter vatten och en oöppnad platta öl stod och väntade på mig. Jag drack ur sista ölen i måndags, så vattnet vann överlägset. Jag har varit alldeles för nykter hela månaden, men ska hugga tag i det problemet. Det kommer säkert att lyckas, ty Anders med Porschen dök upp här helt oanmäld i tisdags kväll, så jag kommer att få proffshjälp. Det dök dock upp ett problem igår kväll som jag tyvärr inte kan berätta om med tanke på sekretessen. Hade samma typ av problem med min bror Dennis på 70-talet.

Till ämnet

En dag för någon vecka sedan läste jag en notis om ännu ett moskébygge någonstans, tror det var i Blekinge. Det såg ut som ett nedlagt vattentorn, så där ska det väl stå någon och skrika över bygden. Den byggnaden kallades för minaret. Annars tycker jag faktiskt en del moskéer ser ut som man avbildar rymdfarkoster.

Jag blev då nyfiken på hur många moskéer som verkligen finns i Sverige. Trots en del letande kunde jag inte hitta någon sammanställning över det. Återigen ett intressant artikeluppslag som journalisterna bommat, eller kanske mer troligt, låtit bli att ta tag i av någon anledning, som vi vet men inte snackar om.

Alltså var jag tvungen att göra det själv, jag har ju inte alltför mycket att göra. Jag har ju det schemalagda havsbadet varje dag klockan 15.00 att passa. Torsdagar går det inte, det blir för stressigt inpå för travinfokvällen vid nya restaurangen Blågul som börjar klockan 17.00. Sedan har jag 1 av 4 lister kvar att sätta upp, satte faktiskt upp 2 st samma dag förra veckan, då kände jag mig sliten, den sista listen ska jag försöka få dit under veckan. Jag har ju också min så viktiga ”Happy Hour” mellan 13-14. Det blir faktiskt inte så mycket tid kvar på dagen, speciellt  inte om jag går upp vid 10-tiden, det är ju ingen idé att börja med något, det är ju bara 3 timmar kvar till happy hour!

På torsdag kommer gäster från andra sidan bukten, då hade jag tänkt att ha färdigtapetserat också, det är iaf. min målsättning. Städerskan får hjälpa mig, hon kommer på onsdag och ska bo här ett tag medans det rustas i hennes lägenhet. Det kan vara bra, får jag känna hur det känns att inte leva själv, det blir nog lite ovant. Nu gled jag iväg, men glider tillbaka till moskéerna igen.

61 moskéer med de allra nyaste i Östersund och de planerade i Hildedal utanför Göteborg och på Danska Vägen i Malmö. Färdiga, under byggnad eller planerande. Och då har jag inte räknat de hundratals källarmoskéer som finns överallt i landet.

1930 fanns det 15 muslimer i Sverige, för min del hade det hade räckt med den kulturberikningen i landet, då behövdes ingen moské!
1976 öppnades den första moskén. Så 60 moskéer på 40 år, utvecklingen går framåt för muslimerna, de verkar mer och mer förberedda på att kunna överta landet. Nu får vi se om de hinner starta ett politiskt parti också till nästa år, de har ju dåligt med folk i riksdagen än.

Jag undrar vem som betalar för alla moskéer, det har jag inte lyckats ta reda på. Är det verkligen ingen som ser vad som händer i landet Sverige? Jag tycker det är helt otroligt att ingen reagerar! Men då blir man väl stämplad som rasist förstås, så det är väl därför alla håller käften.

Om man jämför med buddisterna, vet inte hur många buddister det finns i Sverige.  Det finns många ursvenskar som är det, det är inte bara alla thailändskor som kommit hit. Hur många buddistiska tempel eller liknande det finns, får jag utreda en annan gång, vi har ju en stupa utanför Fellingsbro t.ex.

 

Grattis till MEJK som fyllde 20 år i fredags

Som kom till under ett nattskift, det bekräftar vad jag tidigare sagt, de bästa idéerna är mellan 03-04.00

Publicerad 10 november 2017 klockan 04:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-02-24 07:30