Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

17 dagar

Jag fortsätter att drömma mig till Thailand. Vet inte om jag visat mitt fordon, som numera är utrustad med säten på flaket. 6 fullvuxna får bra plats. Då hade vi även bagage med, delar av det band vi fast på fotsteget som inte finns på detta kort. Den här kan vi samåka på när vi ska ut med M/S Sunflower. En båt som går runt öarna utanför BanPhe under en dag. Man gör strandhugg för bad, mat, m.m. Man får även prova fiskelyckan om man vill.

Det blev ingen blogg i tisdags, men det hoppas jag du har märkt! Jag hoppas du går och är irriterad på det, ja, nästintill lite småförbannad!

Men jag har mina skäl, den här veckan blev värre än förra veckan. Jag har liksom en bucket List jag måste göra innan jag åker söderut. Det blir lite förändringar i år, jag ska ex.vis bara köpa en liten kålrot. Jag ska sedan prova att odla kålrötter i Thailand. Jag har provat odla potatis, har satt potatis i september, november och januari. Det kom upp blast på en meter, under jorden dolde sig 5 – 7 potatisar på varje planta, stora som ärter. Viktmässigt fick jag nog tillbaka samma som jag satte.

Rotmos kan vara svårt att vara utan hela vintern. Jag har därför köpt rotmos i pulverform, det är iaf bättre än inget rotmos alls! Jag har påstått att kålrötter inte finns i Thailand, men just igår fick jag veta att det gör det visst det! Jag har då aldrig hittat det, och jag har letat på många ställen!

Annars är det bara det vanliga. Hårt bröd, ost, ansjovis, kaffe, kaviar, smörgåspickles till legymsalladen.

Visste du förresten att Colorama exporterar tapeter till Thailand? Jojomensan, genom min försorg, jag har med två rullar med tegelmönster som jag ska göra en fondvägg av i lägenheten. Det kommer att bli väldigt tjusigt, jag tycker det är för vitt överallt.

Skönhetsoperationer

Såg på nyheterna att flera kvinnor begär att samhället ska bekosta fel som uppstått vid skönhetsoperationer, som dessutom någon privat aktör har gjort!  Men oh, tyck synd om mig, jag vill ju bara kunna andas genom näsan som alla andra människor.

Men hallå, har du haft förtroende för en privat aktör som utförde operationen så du skulle få en snyggare näsa, då ska väl denne åtgärda de fel som begåtts, det ska inte samhället stå för! Jag vet inte vad det var för fel på näsan innan, men så besvärligt kunde det väl inte vara. Min näsa slogs krokig i min ungdom, men inte gör jag någon skönhetsoperation för det! Jag menar det är ju bara en liten detalj på en i övrigt felfri kropp. Så kunde den här tjejen tänka också!

Nu är det läggdags för längesen! God Natt!

Publicerad 13 september 2017 klockan 23:04

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 06:55