Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Fjärrvärme

Börjar med lite annat.

Det skulle vara intensiv trafikövervakning i förra veckan varnade polisen för. Det är bra att de varnar för det! Jag blir fotograferad ibland av stolpar som står efter vägkanten, det är lite förargligt, jag är så ofta okammad. Inte har jag sett några poliser i veckan, mer än någon bil jag mött emellanåt, men någon kontroll har det inte blivit. Så nu har jag suttit och åkt sakta och ordentligt helt i onödan hela veckan!

VD:n har varit på inköpsresor nu några veckor i rad. För två veckor sedan hämtade han ett lass brandsläckare, som han säljer ut oförskämt billigt vid Roddan´s i Storå.

I onsdags var han iväg på en ny resa igen. När han kom halvvägs brann bilen! Om han hade brandsläckare i bilen? Nej, man hade inte glömt att lägga ur en enda en! Bilen hade ju lika gärna kunnat få brinna veckan före, då hade det inte blivit så stora skador. Nu blev bilen helt förstörd, men det verkar som det ska ligga en brandsläckare i varje bil i fortsättningen. Det är nog ett genomtänkt beslut.

Förra gången han åkte till samma leverantör blev han påkörd, så både kärra och bil blev förstörda. Den här leverantören för ingen tur med sig, så nu vet han inte vad han skall ta för bil nästa gång. Han har en nyare Toyota Hilux, men den är våghalsigt att åka i, med tanke på hur det gått tidigare när han åkt till den här leverantören.

Fjärrvärme

Nu ska det installeras fjärrvärme i Guldsmedshyttan. Jag tycker det är bra med fjärrvärme, tycker det skulle finnas en liten fjärrvärmecentral i varenda by. Men det skulle man börjat med för längesen, nu har de flesta redan löst problemet med andra metoder. 

I Guldsmedshyttan är vi lite inblandade, vi ska ta bort oljetank och panna vid Guldsmedhytte Bruk. Ja, ja vet det heter något annat, varför ska man hålla på att ändra på det? Det heter Bruket vid varje tunga, låt det få heta det då! Nu stämmer inte det jämt. Det fanns förr en bilverkstad som hette Pelles Bilverkstad. När man skulle dit sa man något helt annat som inte är opportunt att skriva här.

Linde Energi är ett framåt företag, och har varit i många år. Men så är det bra folk i styrelsen också, som tänker framåt och är affärsinriktade. Tycker det sköts som om det vore privatägt faktiskt! Är väl antagligen det enda kommunala företaget som går med vinst. Badhuset som är ett förlustföretag, blev man väl mer eller mindre tvingade att ta på sig. Har väl antagligen med skatteplanering att göra, behöver i sig inte vara fel, det är klart man ska skatteplanera om man kan det. Klart Kommunen ska tjäna lite på att de inte sålde Elbolaget som Nora gjorde.

I Torphyttan ska det byggas fjärrvärmepanna för flis. Dit har jag inte varit, och vet inte om det kommit igång än. Men som sagt, man tänker på framtiden. Kanske tänker man på vad som skulle hända om Frövifors försvann som varmvatten leverantör? Det skulle bli en allvarlig situation skulle jag kunna tänka mig.

 

Publicerad 29 augusti 2017 klockan 05:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 06:56