Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Blev ingen blogg i tisdags, det är väl inte opportunt att skylla på semester igen, även om det för många är semestertider. Jag har faktiskt inte haft tid! Man kan tycka att det borde finnas all tid i världen när man är pensionär, men så är inte alls fallet när det gäller mig!

Tänkte skriva i onsdags istället, men då fick jag akut ge mig iväg till Charlottenberg med släpet till lastbilen, eftersom arbetarna inte behagade ta med det, det behövdes inte sa de, när de fick se arbetslistan! Jag tycker ju att det vore bättre om vd:n fick bestämma, det är ju ändå han som får betala! Men sådär var det på min tid också.

Det har väl inte hänt så mycket under veckan, mer än att Nordkorea retar upp Trump, och hotar med att skjuta raketer till deras bas i Guam i Stilla Havet. Nu är det ju inga kinapuff det handlar om direkt, och vi får väl hoppas att de båda tar sitt förnuft till fånga. Tycker det känns lite olustigt att ett land som Nordkorea har kärnvapen, om vi nu ska gå på allvarligheter.

Det hände sig vid den tiden jag hade gården i Gusselby, att jag började schakta vid skogen som är vid gården. Samtidigt började jag anlägga en plan på åkern mot gården och riksvägen. Alla var nyfikna på vad jag tänkte göra, och jag sa att i skogen ska jag gräva fram uran, och på åkern skulle jag bygga en helikopterplatta. Det var naturligtvis inte sant. Men det är alltid kul att ge nyfiket folk vilseledande information. Vad jag ville säga med den informationen till dig, är att om jag skulle hitta uran, så skulle jag inte sålt till Nordkorea.

Nog om det, nu övergår vi till allvarligare saker.

Åby

Det är trav på Åby idag, två fuskspår att ta hänsyn till. Här gäller det att kolla vilka som kan tänkas ta ledningen, och sedan släppa. Vilka kan komma att hamna i andra eller tredje spår, och sedan anfalla via open stretch. Det här tycker jag är görsvårt, som en göteborgare skulle uttrycka det!

Om någon vill göra en Harry på min enkelrad, så ser den ut så här:

1, 2, 3, 3, 4, 5, 7

Lopp 1 väljer jag att spika nr 1

Lopp 2 tar jag 2, 6, 9

Lopp 3 3, 4, 5

Lopp 4 spik nr 3

Lopp 5  spik nr 1

Lopp 6 2, 5, 6

Lopp 7 Hitta en vinnare av 11 är svårt, helgardering rekommenderas

 

 

Publicerad 11 augusti 2017 klockan 23:06

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-02-19 08:46