Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Min blivande bostad

1 augusti idag, jag noterar att det är exakt 60 dagar kvar på min förvaring i Sverige. Efter det kommer ett liv i 5,5 månader! I vår när jag kommer tillbaka, hoppas jag få ett liv även i Sverige. Då har jag kommit ifrån Kopparberg. Tycker att jag brukar ha lätt för att anpassa mig, men i Kopparberg har det inte gått på 5 år!

Det blev en rejäl  brunch på IKEA för 49 kr igår, vilket gjorde att jag inte blev hungrig förrän vid 17.00 tiden. Fullt upp hela dagen, hann inte ens ta min middagsvila. Kom hem och skulle alltså ha något att äta. Det hör till saken att min spis är väldigt trög, så jag slog på den, och skulle vila mig 5 minuter så den fick komma igång. Det bar sig inte bättre än att jag slumrade till, inte att undra på, jag hade ju bommat den så viktiga middagsvilan!

Vaknade upp av att det rök och luktade bränt från köket. Jag rusade upp och konstaterade att det är svårt att koncentrera sig på två saker samtidigt. Alla karlar kan ju det annars, visa honom två dambröst får du se, jag kan försäkra att han tittar på båda två!

Mitt nya hem

Ja, jag medger att mitt nya hem ser lite tråkigt ut, i sitt nuvarande skick. Äntligen är den första manskapsboden på plats, efter många om och men. Bygglovet är inte klart än, så jag ansluter ingenting förrän det är färdigt. Kojan är 24 kvadratmeter, så för enbart den här behövs inget bygglov, utan bara en anmälan. Det har jag ju gjort i och med att jag lämnat in om bygglovet.

Den innehåller de tunga bitarna, kök, dusch och toalett. Ingången är på gaveln, den ska sättas igen när den andra boden kommer på plats. 4 meter vägg på den vänstra sidan skall tas bort för att vardagsrummet skall bli större, när den andra kojan kommer dit. Det blir på så sätt lite thaistuk över det hela, där vardagsrummet sammanbyggs med köket. Det blir sedan en ingång i mitten, och till höger blir sovrummet.

Nu skall det fyllas ut lite till, så den andra kojan får plats, det ska också till en altan efter det. Nu kan jag börja renovera köket, tog bort det trinettkök som var, det är förresten till salu. Har du inga riktiga pengar kan du få köpa den för 200 Nanocoins. Jag vill ha en riktig spis och kylskåp istället. Jag kommer att sätta in mer skåp och framförallt avlastningsytor, det är fruktansvärt irriterande att inte ha det när man lagar mat. Igår började jag riva i köksdelen, här skall jag lägga in ett laminatgolv. Det här bygget räcker nog till flera bloggar innan det är klart, jag rapporterar varefter det händer någonting.

Ha en fortsatt bra dag och tänk positivt

Publicerad 1 augusti 2017 klockan 05:18

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-02-21 18:25