Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Kan de va nåt?

Jag varnade ju för semester förra veckan, men det blir ett kort inlägg, eftersom jag har en idé som jag tycker någon kreativ kunde hugga tag i! Efterlyser en app där man kan knäppa in de varor man har hemma, när man ska laga mat, varför finns inte det?

Som igår t.ex. Jag hade bl. a. en falukorvring, hackad bacon, några paprikaskivor, cream fraiche och ost. Ja, det fanns lime, färsk ingefära, vitlök, (får man skriva det utan att kränka någon?) citrongräs, gåslever och purjolök också, men tyckte purjolöken var det enda jag kunde använda just nu.

Tänk så bra det skulle vara att knäppa in det, och det sedan kom  fram en lämplig rätt att tillaga. Ju mer man har hemma, ju mer variation skulle det bli på recepten. Det borde väl inte vara så svårt att ordna till det?

Om man bara knäpper in hackad bacon och ägg t.ex, så skulle appen svara en omelett, och kanske ge förslag att krydda med muskot eller något annat ogenomtänkt.

Men nu finns det ingen app, så det fick bli en gratäng. Trots att jag inte hade någon grädde, som ju verkligen är en smakhöjare! Jag lade en falukorvring i en stekgryta, skar en ränna i den där bacon skulle vara. Rörde ihop creme fraiche och mjölk, kryddade med svampbuljong, pepparmix och salt. Hittade sedan lite kantareller i frysen, som fick göra alltihopa sällskap i grytan. Strödde röd och gul paprika över, och gömde alltihopa med några ostskivor, och kryddade med muskot. Resultatet blev den mest smaklösa gratäng jag någonsin gjort! Behovet av en receptmapp är uppenbar, sanna mina ord!

Har frågat Herr Goggle som ju brukar veta allting, men om detta hittar jag inget. Skulle du veta om en sådan sajt, så delge mig den, så är jag dig evigt tacksam!

Publicerad 11 juli 2017 klockan 04:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-05-20 23:04