Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Rubrik ??? + veckans fräckis

Då var det tisdag igen, och dags för en ny blogg. Det blir ingen bild idag, eftersom jag tappat bort min kamera. Har antagligen förlagt den i Norge någonstans i förra veckan.

Du får själv bestämma rubriken den här veckan, kunde inte komma på någon. Det skulle vara lättare tvärtom, om jag har en rubrik, kan jag skriva texten till den, det tyckte jag var roligt i skolan! Skicka gärna en rubrik till mig, så skriver jag en text till den. det skulle vara kul, det kan bli vad som helst.

VD:n var på kryssning till Riga i helgen, så nu gällde det att passa på. När katten är borta dansar råttorna på bordet sägs det ju! Just nu var det jag som var råttan, men det finns det flera som är.

Det var så att för några veckor sedan skulle jag göra en parkeringsplats utanför VD:ns bostad. Han sa åt mig se upp för elskåpet som står i vägen. Det gjorde jag också, jag kollade elskåpet så noga, att jag råkade peta till trappräcket med skopan istället, så det böjde sig. Nu skulle jag bestraffas, jag fick maskinförbud, dock inte ett tidsbestämt straff.

Så nu passade jag på att ta grävmaskinen och jämna ut fyllningsmassor som kommit till en plan som byggs lite större. Jag fick ösa bort dem i två omgångar, då de som tippat där, inte åkt tillräckligt långt ut. En del lastbilschaufförer är så lata, att de inte går ur bilen för att se hur långt de kan backa. Därför fyllde jag på med två lass grus för att markera hur långt de kan gå.

Jag tyckte det blev jättebra, men jag vet inte om VD:n har sett det än. Jag har inte fått skäll än, inget beröm heller för den delen. Men beröm är det sällan man får, men det är inte ofta jag gjort mig förtjänt av det heller! Jag brukar för det mesta räkna mellan lite och mycket skäll på en skala mellan 1 – 5.

Jag håller på med ett annat projekt också. Jag behöver ha en tomt där jag kan ställa en gäststuga på 48 kvm. + veranda eller altan 16 kvm. Det är inte helt lätt att hitta, trots att jag skänker bort stugan när jag dör. Jag trivs inte i Kopparberg, och försöker komma härifrån om det går. Att då ha en liten stuga där ingen stör mig 4-5 dagar i veckan vore underbart. Det finns de som tror att jag är en social människa, men det är jag inte alls. Jag är mer av en enstöring, som på kvällarna vill göra mina analyser i min ensamhet. Främst inom travet, men även inom andra områden.

Nu har jag inte tid längre, jag måste jaga en doktor i Nyhyttan. Det är den enda doktor jag vet i närheten som duger till att göra ett läkarintyg till högre behörigheter för körkortet. Man måste åka dit vart femte år när man blir äldre, så nu får vi se hur det går med mina sockervärden.

 

Veckans fräckis

En kvinna går till sin läkare och undersöker möjligheten att få sina blygdläppar opererade. De är nämligen alldeles för stora.
Hon ber också läkaren att hålla operationen hemlig, därför att hon tycker att den är genant och att hon vill att ingen ska få veta. Läkaren går med på detta.
När hon vaknar upp efter operationen finner hon tre rosor vackert placerade på bordet bredvid sängen. Hon känner sig förolämpad och ropar omgående på läkaren och säger:
– Jag trodde jag bad er att inte berätta för någon om operationen!?
– Oroa dig inte, säger läkaren. Jag har inte berättat det för någon.
Den första rosen är från mig, därför att jag beundrar dig för att du har gått igenom detta helt ensam. Den andra rosen är från min sköterska. Hon assisterade mig under operationen och har dessutom gått igenom samma operation själv.
– Men den tredje rosen då? Frågar hon.
– Jo, säger läkaren, den rosen kommer från en kille en trappa upp på brännskadeavdelningen. Han vill tacka dig för sina nya öron.

Publicerad 16 maj 2017 klockan 05:17

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 18:43