Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Norgemässan

Då har jag varit på byggmässa i Oslo i dagarna tre förra helgen. Vi träffade på ungefär 150 personer som hade en oljetank. En imponerande siffra tycker vi, så det blir nog ett besök här nästa år också!

De flesta tankar i Norge är nergrävda, men vi träffade på några inomhustankar också. Mindre s.k. paraffintankar med förvärme. Pannor fanns det också en hel del att ta ut.

Tre av våra största uppdragsgivare fanns på plats, och vi träffade också på några nya. Den här mässan tror jag kommer att ge en hel del sysselsättning framöver.

Det fanns även tid att gå runt på mässan, och titta på olika produkter. Vi såg bl.a. det här underbara jazussibadet, som såg mycket tilltalande ut. Jag sa till VD:n att vi skulle köpa ett sådant och dra av på företaget. ”Kan du övertyga Skattemyndigheten att det är OK att göra det?” frågade han. ”Ja, jag sätter ihop en skrivelse, så får vi se om det är OK, svarade jag.

Så här tänkte jag skriva:

Bäste herr Häradsskrivare

Vi är väldigt måna om vår personal, och som häradsskrivaren vet, är det noga med det, för att få behålla sin personal, vi vill göra så de trivs hos oss.  Vi vill därför köpa ett massagebadkar, där de kan få massage på sin friskvårdstimme, som vi tycker de ska ha ett par gånger i veckan! Friska, och personal som får uppmuntran, jobbar som bekant bättre som häradsskrivaren vet.

Det är viktigt, så företaget kan betala så mycket skatt som möjligt. Lika viktigt är det ju att företagsledningen gör rätt beslut på bolagsstämmorna. Att då sitta i ett avkopplande massagebadkar, finner vi vara en angenäm lösning för att lösa de stora problemen, som alltid uppstår i ett företag.

Vi har nu hittat ett badkar med två bassänger som skulle passa oss alldeles utmärkt. Det finns alltså ett större kar till personalen, det lilla karet kan vara till företagsledningen. Här kan man också ha samtal med personalen om eventuella problem i en lugn och  avkopplande miljö.

Vi vill därför göra avdrag för den kostnaden på företaget. Jag kan inte tänka mig annat än att häradsskrivaren har förståelse för vår investering till personal och vår företagsledning. På Norgemässan kostade karet 419.000 Nkr, men vi kan säkert hitta det i Sverige för ynka 350.000 Skr. Det är en sund bra investering på vår personal och företagsledning, och nu hoppas jag att Häradsskrivaren tycker detsamma och tillstyrker vårt avdrag.

 

Undertecknat

 

 

Historia

– Mamma, varför heter min kusin Diamant i förnamn?
– För att hennes mamma älskar diamanter.
. Men mamma, varför heter jag Dick?
– NU RÄCKER DET MED FRÅGOR!

Vi tar en till:

En äldre dam som bodde i ett villakvarter skulle per telefon beställa olja till sin oljepanna. När hon gjorde beställningen så råkade hon avslutningsvis säga att hon:
– …ville ha mannen med den långa slangen…
Efter att ha lagt på luren så insåg hon att den meningen kanske lät lite egendomlig. Då ringde hon upp oljebolaget och förtydligade:
– Ni kanske tyckte att beställningen var konstig, men anledningen är att jag har hålet så långt upp i häcken!

Publicerad 28 mars 2017 klockan 07:01

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 01:27