Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Vintermördaren

Jag börjar med en rättelse. Jag trodde Singapore låg på södra halvklotet, men det är åtminstone tre av mina läsare som vet att det inte är så. Bra att påpeka det, nu finns ingen anledning för mig att åka till Singapore längre, det får bli Sumatra istället, vad man nu ska dit att göra. Någon som har ett bra tips, kan gärna höra av sig.

Till Ämnet

Snögubbe brutalt nerhuggen på öppen gata! Det här är en rubrik som kunde handla om mig, det är jag som är vintermördaren!

Jag åker till Sverige i början på Mars varje år för att ta död på vintern. I år hade den känt av att jag var i antågande, så den hade delvis gett sig av redan när jag kom hem. Den dök upp lite oväntat i tisdags igen, men jag stack ner den igen, och nu tror jag den är död.

Jag hatar vintern, vi har ingenting gemensamt, vintern och jag! Vintern har bara varit besvärlig i hela mitt liv! Den har bara ställt till arbete, det började redan när jag var liten, då man fick skotta snö när man kom hem från skolan. Jag avundades klasskamraterna som bodde i hyreslängorna på Västerplan, de behövde aldrig skotta snö!

Man fick försöka göra snöskottningen till ett nöje, så gott det nu gick. En vinter i slutet på 60 –talet var det enormt mycket snö, och taket på huset i Gusselby skulle skottas av. Det var jag och lillebror som fick uppdraget, trots att han var höjdrädd.

Jag skulle peta ner en snöbit som låg långt ner på taket, och det bar sig inte bättre än att jag slant, och följde med snöbiten ner på marken. Snön räckte upp till fönstren och jag hamnade mjukt. Lillebror skrattade åt mig, men det skulle han inte gjort. Stegen var på baksidan av huset, jag smög dit och tog mig ljudlöst upp på taket. Han satt koncentrerad på en snöbit att peta ner. Jag gick bakifrån och tog min skyffel och petade ner honom, så han också skulle få samma åktur. Oj, vad han skrek, men han hamnade lika mjukt som jag själv! Därefter blev det lek, och vi roade oss att åka rutchkana nerför taket.

I vuxen ålder har den också bara gett mig sysselsättning, även om jag haft maskiner till min användning. Då har det varit roligare att ta hand om snön, men jag är lika gärna utan den!

Men snön är inte det enda problemet, vintern innebär som bekant även kyla. 2 – 3 minusgrader kan vara OK, för snöslask gillar jag inte heller! Nej vintern och jag har absolut ingenting gemensamt, den kan hålla sig till Norrland tycker jag.

Publicerad 21 mars 2017 klockan 06:20

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 01:27